Overraskende nok var det sprinteren Anders Gløersen som vant mennenes 15 kilometer fri teknikk i Davos lørdag. Han var reserve og gikk inn da Didrik Tønseth måtte melde forfall med mageproblemer. Sistnevnte ble blindtarmoperert fredag. Gløersen gikk inn til sin femte verdenscupseirer i karrien, men den første på distanse.

Petter Northug og Chris Jespersen fulgte på de neste plassene, mens Martin Johnsrud Sundby ble nummer seks og Finn Hågen Krogh nummer syv.

Sprinteren Gløersen trives tydeligvis i Davos og gikk et godt i mellomhøyden. Han hadde en forrykende avslutning og gikk inn til sin første seier i et distanserenn.

– Jeg takket ja da jeg fikk muligheten på grunn av sykdom i den norske troppen. Jeg hadde forhåpninger, men det var noe overraskende at jeg skulle vinne, sa Gløersen til FIS.

Petter Northug leverte også et solid løp. Han hadde samme løpsopplegg som Gløersen med en litt forsiktig åpning. Han var den enste som matchet Rustad-løperens forrykende avslutning, men havnet 4,8 sekunder bak i mål. Chris André Jespersen ledet på siste mellomtid, men i likhet med alle tapte han mye på slutten og endte på 3.-plass, slått med 10,4 sekunder.

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby startet ut sist og hadde tidene til de andre å gå på, men heller ikke han klarte å holde tempoet oppe mot slutten. Han ble slått med 13,8 sekunder. Finn Hågen Krogh, som vant sprinten i Davos forrige søndag, var ytterlige 1,1 sekunder bak.

Søndag er det klart for et nytt sprintrenn i verdenscupen. Det arrangeres i samme trasé som den Krogh triumferte i forrige helg, og tverrelvdalingen må dermed finne seg i å være en av favorittene.