– Vi er veldig godt fornøyde med investeringen. Nå kan endelig vi også gjøre golf til en helårsidrett. Veldig mange golfklubber rundt om i landet har en lignende simulator, og i så måte har vi hengt etter. Men vårt anlegg er helt nytt og teknologien er det ypperste man kan oppdrive for øyeblikket, forteller Roar Johansen, som er leder i Alta golfklubb.

Tilbud for alle

34 ivrige golfere har gått inn med 10.000 kroner hver og sørget for at samtlige medlemmer i klubben kan svinge kølla også vinterstid. Disse aksjonærene har selvfølgelig noen fordeler, men tilbudet er for alle. Det er mulig å booke timer i simulatoren fra klokka 09.00 til 23.00 hver eneste dag. Og så langt tyder alt på at anlegget vil bli brukt.

– Det er ikke alle som har fått testet det ennå, men de som har prøvd simulatoren er svært fornøyde. Vi fikk den montert sist helg og testet den for første gang på søndag. Bookingen startet dagen etter og det har ikke vært problemer med å fylle opp timeplanen. Dette tilbudet har vært etterspurt, og vi er glade for å endelig kunne gi våre medlemmer en skikkelig god golfopplevelse også om vinteren, smiler Johansen.

Godt fornøyd

Da A-sporten stakk innom klubbhuset på Kvenvikmoen i går var det Alta IFs herretrener i håndball som hamret golfballene i veggen. Ken Ingebrigtsen er en ivrig bruker av klubbens golfanlegg om sommeren, og han var imponert over kvaliteten på simulatoren som har blitt hentet nordover.

– Dette er helt topp. Her kan man spille et par ganger i uka og holde formen ved like. Omgivelsene på skjermen er så naturtro som det kan bli, fastslår Ingebrigtsen, som har prøvd mange andre simulatorer.

– Denne er splitter ny, og det er lett å se at utviklingen har gått fort fremover. Det er imponerende å se hvor mange ulike ting sensorene klarer å måle. Man kan lære mye av å spille her, mener håndballbossen.

Avansert maskin

Som Ingebrigtsen er inne på får utøverne mange tilbakemeldinger fra maskinen når de er i aksjon. Den måler både hastighet i slaget og treffpunktet på ballen, pluss en rekke andre momenter som undertegnede ikke så lett kan forklare. Poenget er at denne avanserte simulatoren kan hjelpe golferne til å bli bedre spillere.

– Hvis for eksempel utslagstillingen er feil vil maskinen gi deg beskjed om det. Det er ærlige og direkte tilbakemeldinger, og sannsynligvis mer brutale enn de man får fra dem man spiller sammen med. Men det kan nok være en stor fordel hvis man ønsker å bli en bedre spiller, understreker Johansen, som selv regner med å bruke mye tid i simulatoren.

– Den kommer til å bli brukt mye til trening, men også den sosiale delen er viktig. Her kan to-tre spillere fort bruke noen hyggelige timer på banen.

29 baner

Selv om golfklubbens medlemmer i utgangspunktet ikke har planer om å fostre den neste Tiger Woods, er den ingen tvil om at den simulator som dette vil gi medlemmene et etterlenget tidbud året rundt. Golfturer til Spania er ingen billig affære, og grafikken så ikke ut til å stå så mye tilbake for den ekte opplevelsen.

– Det er massevis av muligheter. Vi har 29 18-hullsbaner til rådighet, så det skal godt gjøres å gå lei. To personer kan gjøre unna en 18-hullsbane på rundt to timer. Vi forventer fullt kjør i simulatoren lang tid fremover, avslutter en strålende fornøyd Roar Johansen.

IVRIGE: Bjørnar Bull, Øystein Eriksen, Roar Johansen og Ken Ingebrigtsen likte godt de mange valgmulighetene på golfklubbens nye simulator. Foto: Karl Eirik Steffensen