Den andre kvalifiseringsrunden for herrelagene i pulje 1 og damelagene ble spilt i Honningsvåg sist helg. Alta IF-herrene ledet gruppa, og til tross for ett tap i helga tok de seg videre til sluttspillet. Det gjorde også BUL og Kautokeinos futsaldamer.

Møter Varanger?

Alta IF stilte med A-lagskeeper Maris Eltermanis mellom stengene, men ellers besto laget av ungguttene fra rekruttlaget. I den første kampen mot Honningsvåg tapte laget 1-3, men med 6-2-seier over Sørøy Glimt og 3-3 mot Hammerfest sikret ungguttene andreplass og avansement. Honningsvåg vant alle sine tre kamper denne helga og stakk av med gruppeseieren. Disse to lagene skal møte de to beste fra pulje 2, som spiller sine siste og avgjørende gruppekamper i Karasjok den første helga i januar. Etter den første runden, der alle fem lagene spilte fire kamper hver, leder Varanger pulja med full pott. Kautokeino følger på andreplass - tre poeng foran Indrefjord på tredje.

Tapte for PIL

BULs futsaldamer var favoritter til å stikke av med puljeseieren på damesiden, men tapte overraskende 2-4 for Porsanger og måtte ta til takke med andreplass. Bossekopingene sikret avansementet med 11-2-seier over Honningsvåg. Porsanger slo både BUL og Alta IF (4-3) og vant dermed pulja. Kautokeino slo både Honningsvåg (5-1) og Alta IF (4-1), og tok seg videre som nummer tre. Alta IF hadde tre poeng fra første runde og kapret de siste plassen i sluttspillet. For Honningsvåg er det game over for denne gang.

VIDERE: BUL-damene ble nummer to i pulja. Foto: Karl Eirik Steffensen
VIDERE: Også Kautokeino er i sluttspillet for kvinner. Foto: Karl Eirik Steffensen