18-åringen er en del av eliteserieklubben Bodø/Glimts A-stall, men har så langt ikke fått noen sjanser i Tippeligaen. Alta IF har sett potensialet i unggutten, og inviterte han på trening denne uka. Her har han gjennomført to økter, og skal også trene med laget i ettermiddag før han vender nesen hjemover igjen.

– Jeg har snakket med Rune Repvik, og han er veldig fornøyd med det han har sett av Mathias så langt. Det er ingen tvil om at dette er en spiller med en stor fremtid foran seg, sier daglig leder Tron Møller Natland.

Hovedtrener Rune Repvik var på sykehuset i Tromsø i formiddag, og hadde ikke anledning til å komme med ytterligere kommentarer.

Mathias Antonsen Normann synes selv det har gått bra på treningfeltet denne uka.

– Det virker som en flott gjeng, og jeg har hatt noen veldig fine dager her i Alta. Treningskulturen er bra og det er mange spillere som holder et høyt nivå, sier 18-åringen til A-sporten.

Han ble skadet foran årets sesong, og fikk dermed spilt minimalt med fotball i 2014. Nå er han frisk og rask igjen, og håper at Alta IF og Bodø/Glimt kan bli enige om en overgang eller utlån.

– Jeg tror 2. divisjonsspill i en toppklubb som Alta kan passe meg veldig bra. Glimt ønsker i utgangspunktet ikke å gi slipp på meg, men jeg satser på at det løser seg. Jeg håper de respekterer valget mitt. Men avgjørelsen er som sagt ikke tatt, kommenterer Antonsen Normann.

Med signaturene til Magnus Nikolaisen, Jon Andreas Eira og Aleksander Solberg i boks begynner neste års spillertropp virkelig å ta form. Klubben hadde mange spillere på toårskontrakt da nedrykket var et faktum, og ligger ikke an til å miste særlig mange spillere. Christian Reginiussen og Jonas Fundingsrud har valgt å ikke forlenge kontraktene, mens Rune Ertsås har ytret ønske om å flytte sørover. Det er fortsatt usikkert hva Mats Frede Hansen og Svein Ove Thomassen bestemmer seg for. Begge har kontrakter som utløper snart.

– Vi har ikke lagt noe press på Svein Ove. Han skadet seg rett før sesongslutt, og skal få ta tida til hjelp. Vi er i dialog med han og håper å komme til enighet om en avtale etter hvert. Det er mer usikkert med Mats Frede. Han svarte oss ikke innen den fristen vi hadde satt, så vi har begynt å se oss om etter alternativer, forteller Møller Natland.