A-sporten skrev i går om BULs nye trenerteam, som skal gjøre et helhjertet forsøk på å føre klubben opp i 1. divisjon. BUL-damene har kjempet helt i toppen i sin avdeling de siste sesongene, og det er utvilsomt mange gode fotballspillere i troppen allerede. Men skal det bli opprykk må stallen forsterkes, og det gjelder i hvert fall hvis klubben rykker opp og skal gi seg i kast med utfordringene som venter i allnorsk seriespill.

Har planene klare

BUL-sjef Odd Inge Johansen har som sonetrener i Finnmark fotballkrets god kontroll på de mange talentene i fylket. Dessverre har mange av dem flyttet til Tromsø for å kombinere utdanning ved toppidrettsgymnaset og spill i Fløya. At disse jentene har etablert seg i Ishavsbyen skremmer han ikke i det hele tatt.

– Det er umulig å si om noen av disse spillerne kan være aktuell for BUL uten å snakke med dem. Så jeg skal reise til Tromsø for å ta en prat med alle finnmarkstalentene som har bosatt seg der. Det er ikke sikkert at vi lykkes, men akkurat nå er jeg fornøyd dersom vi klarer å så et frø eller to. Vi ønsker å fortelle om våre planer, så får tida vise om det kan være aktuelt for dem å komme «hjem». I mine øyne er de i eksil så lenge de befinner seg i Ishavsbyen, sier en smilende Johansen til Altaposten.

Mange forespørsler

Han mener det er viktig å fortelle unge, talentfulle fotballspillere fra Finnmark om den ambisiøse satsingen BUL starter med fra nyttår. Derfor skal han også en tur til Øst-Finnmark for å snakke med noen lovende jenter. Han har sendt ut hele 17 forespørsler til ulike klubber og spillere, men understreker at det ikke betyr at dagens BUL-spillere er for dårlige.

– Det er ike fordi jeg mangler tro på de spillerne vi har i klubben. Det handler utelukkende om å flagge vår satsing og vise at vi er en klubb som sikter høyt. Vi skal ikke støvsuge andre klubber for talenter, men vi vil gjøre det klart at valget er enkelt når tida er inne for å ta steget videre. De skal komme til oss - ikke forsvinne ut av fylket. Det skal ikke være nødvendig å forlate Finnmark for å bli en god fotballspiller, fastslår Johansen.