I år var det fire klubber som stilte med lag i 3. divisjon Finnmark. Porsanger vant serien og rykket opp, men ettersom forbundet har bestemt seg for å øke antall lag i 2. divisjon var det ingen som rykket ned. Alta IF, BUL 2 og Hesseng var de øvrige lagene i 3. divisjon.

Stor usikkerhet

Så hva skjer i 2015? Det er et spørsmål mange ønsker svar på. Finnmark fotballkrets har ikke på langt nær fasiten klar, men de håper i det lengste at flere klubber blir med på moroa.

– Vi har et sterkt ønske om å gi samtlige damespillere i fylket et så godt tilbud som overhodet mulig. Dessverre er det mange klubber som sliter med rekrutteringen, og akkurat nå vet vi ikke hvem som klarer å stille lag neste sesong. Vi er ganske sikre på at Alta IF og BUL 2 er med videre. I tillegg håper vi at Hesseng, Kautokeino, Honningsvåg og Porsanger 2 melder på lag i 3. divisjon. Jeg vet at det jobbes hardt både i Kautokeino og Honningsvåg for å få dette til, sier Paul Erling Andersen i fotballkretsen.

Bestemmer selv

Mens Tverrelvdalen karret til seg en sjetteplass i 2. divisjon denne sesongen, endte HIF/Stein på sisteplass. Som nevnt var det ingen lag som rykket ned, men det er langt fra sikkert at HIF/Stein klarer å stille lag neste år. Men det kommer neppe til å bety så mye for avdelingen under. Paul Erling Andersen tror ikke noen 3. divisjonslag vil få tilbud om spill i divisjonen over hvis hammerfestingene kaster inn det berømte håndkleet.

– Det er ikke bare Finnmark fotballkrets som styrer det som skjer i 2. divisjon. Her samarbeider vi som kjent med Troms fotballkrets, og det er i større grad forbundet som har laget retningslinjene for hva som skjer her. I 3. divisjon er det vi som bestemmer, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å hjelpe klubbene. Om det blir enkel-, dobbel- eller trippelserie er mindre viktig. Vårt utgangspunkt er at alle som ønsker å spille fotball skal få muligheten til det. Vi er også åpen for nier- eller syverkamper hvis enkelte lag ikke kan stille med 11-erlag, sier Andersen.