Alta-jenta har etablert seg i toppen av sin årsklasse. Nå har den lovende skiskytteren blitt tvunget til å ta en time-out, men hun håper likevel det skal være mulig å kjempe om medaljer i junior-NM på hjemmebane, som går av stabelen i månedsskiftet februar-mars 2015.

Fikk treningsforbud

17-åringen fikk for tre uker siden konstatert at ikke alt er som det skal være et par uker før juniorenes norgescup i skiskyting innledes. Lene syntes det gikk tungt på trening og hadde en mistanke om at ikke alt var som det skulle. Det fikk henne til å oppsøke lege. Prøvene som ble tatt viste at det var spor av ett eller annet. Mikkelsen vet ikke om det var virus eller rett og slett hadde sammenheng med at totalbelastningen ble for stor. Andreårsjunioren fikk treningsforbud og sist mandag var det tre uker siden hun trente for fullt.

– Det er langt fra optimalt at jeg midt i oppkjøringen blir tvunget til å roe ned, men jeg er innstilt på å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg har fortsatt god tid på meg i forhold til norgesmesterskapet på hjemmebane, som er vinterens store mål. Forrige sesong hadde jeg syvendeplass som beste resultat i norgescupen. Totalt så ble det fire topp ti-plasseringer nasjonalt. I år håper jeg det skal være mulig å sikre seg en pallplassering før vinteren er omme. Det var i hvert fall målet før jeg fikk beskjed om at jeg måtte ta en pause, sier Mikkelsen til Altaposten.

Får god oppfølging

Hun går det andre året på Norges toppidrettsgymnas og har en kjempegod treningshverdag. Det var muligheten for å bli en del av et større miljø som fikk henne til å ta med seg langrennsskiene og skiskyttergeværet til Lillehammer. Mikkelsen har ikke angret ett sekund på det ettersom hun har funnet seg godt til rette i Mjøs-traktene, eller innlandet som folk i det området omtaler Lillehammer, Hamar og resten av regionen som. Utviklingskurven har pekt riktig retning etter at hun kom inn under toppidrettsgymnasets vinger.

Lene legger ikke skjul på at det form- og utviklingsmessig så bra ut da hun begynte på skolen i høst. Det meste gikk nemlig på skinner i sommer. Testene var oppløftende og altaværingen var klar for å flytte opp lista et par hakk, og hun ble enig med trenerne om at pallplassering burde være et realistisk mål til vinteren.

Endrer ikke planene

Den hardtsatsende tenåringsjenta har ikke lyst til å endre de planene selv om den første norgescuphelga går fløyten. Mikkelsen er tydelig på at hun har lyst til å se hvor langt hun kan drive det som skiskytter.

– Det langsiktige målet er å bli så god at jeg en gang i fremtiden kommer på landslaget og ikke minst får representere Norge i mesterskap. Jeg ser ikke på det som noen umulighet dersom jeg holder meg frisk og får trent bra over tid. I vinter er det juniornorgesmesterskapet i Alta som jeg har mest lyst til å gjøre det bra i, og jeg håper å prikke inn toppformen til det mesterskapet. For meg som er fra Alta og Finnmark vil det være ekstra gjevt å gjøre det bra der, kommenterer Lene, som har et langsiktig mål for satsingen. Hun er villig til å sette eventuelle studier på vent dersom det går så bra som hun håper de neste sesongene.