– Det er liten tvil om at vi har havnet i den tøffeste 2. divisjonsavdelinga. Det er mange lag som har et sterkt ønske om å kjempe om førsteplass og opprykk. Samtidig er det en spennende utfordring, og det kommer til å bli spilt gode og viktige kamper nesten hver eneste uke. Det trigger oss veldig, kommenterer Rune Repvik.

Syv gode lag

Alta IF skal møte Gjøvik-Lyn, Raufoss, Strømsgodset 2, Notodden, Lørenskog, Nybergsund, Ørn-Horten, Fram Larvik, Moss, Kvik Halden, Sprint Jeløy, Lillestrøm 2 og Drammen FK neste sesong. Repvik tror hele seks av disse lagene har det som skal til for å kjempe i toppen. Det betyr at Alta IF-spillerne må være maksimalt skjerpet og konsenterte når seriekampene sparkes i gang etter påske neste år.

– Er vi dårlig forberedt når alvoret starter havner vi midt på tabellen neste år. Moss, Raufoss, Fram Larvik, Notodden, Nybergsund, Gjøvik-Lyn er hardtsatsende klubber som kommer til å gi oss knallhard kamp om opprykket. Men denne utfordringen er også ekstremt motiverende for vår del. Vinner vi avdelinga vil det være en kjempeprestasjon, og laget vil stå veldig sterkt med tanke på 2016-sesongen. Tar vi seriegull neste år er vi etter alle målemerker det aller beste 2. divisjonslaget i Norge, sier Repvik til A-sporten.

Møter Belsvik

Han vurderer de tøffeste utfordrerne på denne måten:

– Moss har kommet seg veldig de siste årene og er nok sugen på en retur til det gode selskap. Raufoss er alltid helt der oppe, mens Gjøvik-Lyn har utviklet seg mye siden vi møtte dem i 2013. De er helt klart en outsider. Fram Larvik har prestert godt i flere sesonger, og har nå ansatt Petter Belsvik som trener. Han rykket opp til Tippeligaen med Stabæk i fjor, og vet hva som kreves for å nå toppen. Jeg husker at Fram Larvik rundspilte oss på deres egen hjemmebane da vi rykket opp, så de har mange spennende spillere. Jeg tror også at Notodden, som var nære opprykk i år, og Nybergsund kan melde seg på. Med syv ambisiøse og opprykkskåte lag i avdelinga går vi en høyinteressant sesong i møte, smiler Alta IFs hovedtrener.

Unngikk nordnorske oppgjør

Repvik er dessuten glad for å slippe de andre nordnorske lagene. Finnsnes, Tromsdalen, Harstad, Mjølner og Senja er alle plassert i avdeling 1, mens lagene fra Trøndelag spiller i avdeling 4.

– Det er mange måter å se dette på. Vi kunne havnet i en avdeling som på papiret er mye enklere, men da forsvinner også litt av intensiteten. Jeg ser at det trolig ville vært lettere å rykke opp. Men da går man også glipp av de mange spennende oppgjørene som er de morsomste å spille, sier Repvik, som håper de mange attraktive motstanderne i avdeling 2 vil bidra til et høyt publikumssnitt på hjemmekampene.

– Det kommer til å bli spilt massevis av gode kamper i Finnmarkshallen neste år, og jeg håper publikum vil finne det interessant å se oss spille disse oppgjørene, avslutter han.