Petter Eliassen gikk inn til en meget sterk andreplass på lørdagens 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen. Fredag endte han på femteplass. Martin Johnsrud Sundby fulgte opp fredagens seier i klassisk med nok en triumf i sesongens første konkurransehelg, og var drøyt 15 sekunder foran Eliassen. Didrik Tønseth ble nummer tre.

– Det var totalt sett et bra renn. Jeg slet litt med å komme i gang, men avslutningen var veldig bra, sa Petter Eliassen til NRK etter målgang.

Han la til at han var veldig fornøyd, men sa også at han tenkte mer på satsingen på langløpene enn på verdenscupen.

Petter Northug jr. fikk ikke klaff i rennet. Han tapte jevnt og trutt til de beste hele veien, og i mål var han 1.01,7 minutt bak Sundby. Det holdt til en svært skuffende 23. plass.

– Jeg manglet litt fart og hang litt etter hele veien. Jeg klarte heller ikke å få fram den store tenningen til dette rennet, kommenterte Petter Northug.

Petter Eliassens klubbkollega Finn Hågen Krogh lyktes ikke spesielt godt på lørdag. Han endte på en svært beskjeden 89. plass. Tidligere BUL-løper Snorri Einarsson ble for øvrig nummer 39. 151 løpere fullførte rennet i herreklassen.

I dameklassen var det Marit Bjørgen som var den sterkeste. Hun fikk revansje fra fredagens renn da hun ble slått av Therese Johaug. Johaug måtte ta til takke med andreplass på lørdag, mens Heidi Weng kopierte fredagens tredjeplass. Alta-jentene Emilie Kristoffersen og Henriette Heitmann Mikkelsen endte på henholdsvis 18.- og 49. plass. 56 løpere fullførte løpet.