Onsdag denne uka inviterte klatreklubben «Bergtatt» ved Øytun folkehøgskole og Alta klatreklubb til konkurranse. 60 deltakere, som for øvrig var ny rekord, stilte til start. I gutteklassen var det tre utøvere som kvalifiserte seg til finalen, og det måtte superfinale til for å skille de to beste.

– Hans Emil Hjorth og Vidar Bloom Kauppi toppet alle. Dermed ble det superfinale med fjerning av grep og økning av bratthet. Hans Emil klarte likevel å gå det meste av finalebulderet og vant gutteklassen. Eirik Fløtlien fra Universitetet tok tredjeplassen. Sindre Kolbjørnsgaard og Martin Johannessen, begge fra Øytun, falt av på samme vanskelige passasje og tok delt fjerdeplass. Henning Eidsheim fra Øytun tok sjetteplassen, opplyser Bjørnulf Håkenrud i arrangørstaben.

Også i jenteklassen var det tre klatrere som kvalifiserte seg for finalen. Her var det Kari Birgitte Skotvoll fra Øytun som toppet alle de tre finalebulderne på sine tilmålte tre minutter. Hun vant foran Gunhild Misje fra Øytun og Cecilie Mannsverk Thomassen fra Alta Klatreklubb.

– Vinnerne ble premiert med hver sin Climb Norway klatrefører. Alle som deltok hadde samme mulighet til å vinne. Noen vant, noen buldra for første gang og noen tok ut alt de hadde og litt til. Felles for dem alle var at de hadde en flott kveld, fastslår Håkenrud.