Fredag var det klart for det første av tre renn i Beitosprinten - konkurransen som markerer starten på årets langrennssesong. Kvinnene gikk 10 kilometer klassisk, og to Alta-jenter stilte til start. Emilie Kristoffersen og Henriette Heitmann Mikkelsen er begge fra Nordlysbyen, men representerer nå Lillehammer Skiklub. Kristoffersen gikk inn til 28. plass, mens Heitmann Mikkelsen måtte ta til takke med 51. plass. Totalt 59 kvinner stilte til start.

Ikke uventet var det Therese Johaug og Marit Bjørgen som gjorde opp om seieren i dameklassen. Det ble imidlertid ikke så spennende som de fleste hadde regnet med. Johaug slo knockout på sin argeste konkurrent og var drøyt 24 sekunder foran Bjørgen i mål. Heidi Weng ble nummer tre - 44,8 sekunder bak vinneren fra IL Nansen. Emilie Kristoffersen var tre minutter langsommere enn Johaug, mens Henriette Heitmann Mikkelsen brukte drøyt fem minutter mer enn vinneren på den 10 kilometer lange løypa på Beitostølen.

I skrivende stund er det herrene som konkurrerer i 15 kilometer klassisk. Her deltar blant annet Snorri Einarsson, Andreas Nygaard og Petter Eliassen.

Beitosprinten fortsetter med med 10/15 kilometer fristil på lørdag og sprint i klassisk stil søndag. Disse to dagene skal også Finn Hågen Krogh fra Tverrelvdalen i aksjon.