Fredag starter alvoret for landets beste langrennsløpere. Åpningsrennet på Beitostølen er riktignok bare et nasjonalt renn uten all verdens betydning, men hele norgeseliten er på plass og det er derfor knallhard kamp om de gjeveste plasseringene.

Prioriterer verdenscupen

En som ikke tenker så veldig mye på akkurat det er Finn Hågen Krogh fra Tverrelvdalen. Det knytter seg stor spenning til hva Krogh kan få til etter overgangen fra allround- til sprintlandslaget, men det bryr hovedpersonen seg pent lite om. For han handler helgas renn om å finne den gode følelsen før verdenscupen starter opp.

– Jeg har ingen spesifikke resultatmål for de første rennene. For meg handler det bare om å gå teknisk bra på ski og finne den gode følelsen. Det er lenge siden noen av oss har konkurrert skikkelig, og det er nok mange som er svært giret på å vise seg frem på Beitostølen. Jeg er mer opptatt av å få kroppen klar til verdenscupsesongen starter om en drøy uke, sier Krogh til A-sporten.

Går 15 km fri og sprint

Åpningshelgen på Beitostølen starter med 10 kilometer klassisk for kvinner og 15 kilometer klassisk for menn på fredag. Deretter blir det 10/15 kilometer fri teknikk lørdag og sprint i klassisk stil søndag. Krogh er påmeldt til de to sistnevnte øvelsene.

– Jeg føler meg i relativt bra form og gleder meg til å komme i gang med sesongen. De første løpene er alltid spennende, og det blir interessant å se hvem som viser seg frem i helga. Jeg har hatt en bra treningssommer og mange gode økter i høst. Oppladningen har det ikke vært noe i veien med, fastslår tverrelvdalingen, som synes overgangen fra allround- til sprintlandslaget har vært særdeles myk.

– Jeg kjenner utøverne på sprintlandslaget ganske godt etter mange felles treningssamlinger, og opplegget er ikke så veldig annerledes enn det jeg er vant til, forteller han.

Flott Italia-opphold

De norske landslagsløperne har ganske nylig avsluttet et lengre treningsopphold i Val Senales, der både Finn Hågen Krogh og kombinertløper Håvard Klemetsen deltok. Krogh synes oppholdet i Italia var veldig nyttig.

– Jeg synes jeg fikk mye ut av dette treningsoppholdet. Det var gode forhold, og vi fikk mange kvalitetsøkter på ski. På den måten fikk vi øvd teknikk på en helt annen måte enn hvis vi skulle vært hjemme i Norge. Det har ikke blitt så mye testing, men jeg føler meg ganske sikker på at jeg er i rute foran sesongstarten, avslutter Krogh.

Han får selskap av flere andre altaværinger på Beitostølen denne helga. I kvinneklassen skal både Emilie Kristoffersen og Henriette Hetimann Mikkelsen i aksjon, mens klubbkamerat Petter Eliassen, Snorri Einarsson og Andreas Nygaard deltar i herreklassen.

Starter med NM-deltakelse

Også kombinertløper Håvard Klemetsen skal gå på ski i de samme løypene. Etter å ha gjort unna hoppdelen på fredag, som for øvrig er flyttet fra Lillehammer til Midtstubakken grunnet lite snø, skal Klemetsen & co gjøre unna 10 kilometer langrenn på Beitostølen. Og for kombinertgutta er det NM-medaljer i premiepotten. Også Alta IF-løper Fredrik André Strøm deltar i norgesmesterskapet.