Med bare to spilte seriekamper på knappe to måneder gledet Ken Ingebrigtsen & co seg veldig til helgas hjemmekamp mot Gravdal. Den måtte imidlertid utsettes i siste liten.

 – Vil ikke reise til Alta

Alta IF slo naboklubben BUL for en drøy uke siden, og Alta-guttene så frem til å spille kamper litt mer regelmessig. Det var tydeligvis for mye å håpe på. Gravdal manglet nemlig spillere og måtte utsette borteoppgjørene mot Alta IF og BUL på ubestemt tid. Det frustrerer Alta IF-bossen, som nå må vente til 29.- og 30. november før han igjen kan lede sine tropper i kamp. Da møter de Bravo og TSI i Tromsø.

– Vi fikk vite om utsettelsen to dager før kamp, og det er nesten utilgivelig. Det ga jeg Gravdal-ledelsen klar beskjed om. De har visstnok lite folk på treningene og sliter med å stille lag. På meg virker det som at de gjør alt de kan for å slippe å reise hit for å spille kamper. Det er helt håpløst, fastslår Ingebrigtsen, som opplevde lignende problemer med Harstad i fjor. Heller ikke de tok turen til Altahallen.

– Jeg trodde at fjorårets hendelse var toppen av uprofesjonell oppførsel, og så skjer dette. Man prøver å ikke bruke energi på slike ting, men det er vanskelig å la være. I 2. divisjon må det være mulig å stille lag både på hjemme- og bortebane. Det sliter på motivasjonen når situasjoner som dette oppstår gang på gang, mener han.

Fnyser av kritikken

Gravdal-trener Lasse Hansen sier til A-sporten at det utelukkende er sportslige grunner til at laget ikke kom til Alta denne helga. Han mener Alta IF-trener Ken Ingebrigtsen skal være glad for at lørdagens match ble flyttet.

– Vi har fem sentrale spillere ute med sykdom og skader, så før helga hadde jeg kun syv utespillere og to keepere tilgjengelig. Vi har et veldig ungt lag, der eldstemann er 19 år og de fleste andre er 17 og 18 år gamle. Den tøffe reisebelastningen og to kamper på to dager ville vært direkte uforsvarlig slik situasjonen er nå. Derfor innkalte vi til et møte onsdag kveld der vi ble enige om å spørre Alta IF og BUL om kampene kunne flyttes. Ken Ingebrigtsen bør egentlig være fornøyd med det. Jeg vil tro at han ønsker å møte best mulig motstand i serien, og det ville ikke vært særlig stor sportslig verdi for Alta IF å spille en kamp der vi såvidt kunne stilt lag. Jeg beklager sterkt at vi ikke kom nordover ved denne anledningen. Men jeg håper at Ingebrigtsen skjønner hvorfor vi ikke gjorde det. Jeg kan love at vi har budsjett til å spille alle bortekampene og at guttene har veldig lyst til å møte både Alta IF og BUL på bortebane, kommenterer Hansen.

Hjemmekamp 6. desember

Lørdagens oppgjør i Aulaen skulle opprinnelig vært Alta IFs sjette kamp denne sesongen. Men da Ankenes og Bradu trakk seg rett før sesongstart ble det endringer i kampoppsettet, og det har vært ytterligere noen utsettelser og flytting av kamper. Det gjør at laget kun står oppført med to matcher så langt denne sesongen. Etter å ha tapt for BHK 2 i serieåpninga vant Alta-guttene knepent 27-25 borte mot BUL sist søndag.

– Heldigvis møter vi god motstand i oldboyslaget som vi spiller treningskamp mot hver tirsdag. Det hjelper oss å holde oppe trøkket. Men det er klart at så lange opphold mellom seriekampene ikke er gunstig for spillernes utvikling. Man blir ikke bedre håndballspillere av å møte seg selv, og jeg skjønner at både spillere og publikum går lei når det går så mange uker mellom hver kamp. Det er ikke slik det skal være, sier Ingebrigtsen bestemt.

Alta IF-spillernes neste mulighet til å vise seg frem på hjemmebane blir dermed 6. desember. Da gjester Harstad Altahallen – i hvert fall ifølge terminlista. BUL spiller hjemme mot samme lag søndag 7. desember.