Etter en oktober med sykdom og virus i kroppen, fikk Klemetsen et tre uker langt vellykket opphold i Mellom-Europa, sammen med flere andre norske skistjerner.

– Det var veldig deilig å kjenne at kroppen igjen begynner å fungere som normalt. Testresultatene  tilsier at jeg var veldig bra i rute, så når det begynner å dra seg mot januar og februar, skal formen være på topp, forsikrer Håvard Klemetsen, med klar beskjed om at formen skal prikkes inn til VM i Falun.

Trente med skilandslaget

Første del av samlingen tilbrakte han sammen med kombinertlandslaget i vakre Oberstdorf i en drøy ukes tid. Her var det hoppdelen som sto i fokus.

– Deretter reiste jeg og Magnus Moan videre til Val Senales og høydesamling sammen med langrennslandslaget. Her fikk vi trent bra under strålende skiforhold, sammen med verdens beste skilandslag. Perfekt for meg som har mine største utfordringer i sporet. Høy kvalitet, mange treningstimer og ellers veldig mye godt humør på hele gjengen, rapporterer Kautokeino-utøveren.

Han har som som kjent flyttet til Tromsø og funnet seg godt til rette.

– Det er flott å få en ukes tid hjemme med familien i Tromsø denne uka, før det bærer videre til Lillehammer og Sjusjøen for skitesting og forhåpentligvis hoppstart på snø, avslutter Klemetsen.