22-åringen har hatt en kjedelig start på sin andre periode i Alta IF. Den lynkjappe kantspilleren flyttet nordover for drøyt to år siden og var en del av Alta IFs mannskap i 2012/2013-sesongen. Deretter satte han kursen for Malta, hvor han kombinerte jobb og håndball. I sommer vendte han tilbake til Nordlysbyen, men har ikke fått den starten på håndballsesongen som han hadde sett for seg.

– Det har vært noen frustrerende måneder. Jeg trodde først at det var en betennelse i kneet, men dessverre ser det ut som at det er mer alvorlig enn som så. I går tok jeg MR-røntgen i Tromsø, og forhåpentligvis får jeg svar i løpet av en ukes tid. Jeg er spent på resultatet, sier Bendik Holstad til A-sporten.

Mistet seriestarten

Etter å ha levert en flott sesong i toppserien i Malta, der han var en del av laget som vant både serie og cup, gledet han seg til å herje i Alta IF-trøya igjen. Holstad ble også tatt ut som høyrekant på allstar-laget, så selvtilliten var det ingenting i veien med. Men en god stund før seriespillet i 2. divisjon kom i gang merket han at noe var galt.

– Jeg var i bra form og klar for kamp da Lillestrøm gjestet Altahallen i cupen. Men overgangen gikk ikke i orden, og jeg måtte følge matchen fra tribuneplass. Det var veldig kjedelig. Etter vi fortsatte oppkjøringen mot seriestarten slet jeg med smerter med et kne, og det ble bare verre fra økt til økt. Jeg forsøkte med betennelsesdempende tabletter, men det ga seg ikke. Til slutt oppsøkte jeg fysioterapeut. Der fikk jeg anbefalt å ta MR, opplyser Holstad.

Holder seg i gang

Dette er første gangen i karrieren at 22-åringen sliter med knesmerter, så han vil ikke spekulere for mye i hva som kan være galt. Men det er ikke usannsynlig at det kan være bruskskader eller trøbbel med menisken.

– Jeg har ventet lenge på å komme meg til MR-røntgen, så det skal bli godt å finne ut hva som er galt. Inntil videre trener jeg styrke og kaster litt ball på håndballtreningene. Man må gjøre det man kan for å holde motivasjonen oppe, fastslår Holstad.