Klubben har vært sparsom med opplysninger om hva som har skjedd, men etter det A-sporten kjenner til er det en arbeidsulykke som gjør at Svein Ove Thomassen er uaktuell foran den helt avgjørende seriekampen på Aka Arena om tre dager. Han skal visstnok ha pådratt seg et brudd etter å ha fått en tilhenger på foten, og hinker nå rundt på krykker.

Har vunnet uten Thomassen

Svein Ove Thomassen svarte ikke på Altapostens henvendelser i formiddag. Hovedtrener Rune Repvik ønsker å si minst mulig om det som har skjedd, og er slett ikke glad for at nyheten har kommet ut. Men han bekrefter at de må klare seg uten den temperamentsfulle teknikeren på søndag.

– Det stemmer at Svein Ove mister kampen, men vi skal nok klare oss. Han var ikke med verken da vi slo Bærum eller HamKam på bortebane, så vi har tatt viktige bortepoeng uten han tidligere i år. Det kan hende at andre spillertyper passer bedre enn Svein Ove i slike oppgjør, sier en ordknapp Rune Repvik til Altaposten.

Viste lovende takter

Thomassen har hatt en varierende sesong i Alta IF-trøya, men viste hjemme mot Ullensaker/Kisa sist helg hvor viktig han er for Alta-laget i det offensive spillet. Han var blant annet tredjesist på Rune Ertsås scoring før pause, og noterte seg også for et skudd i stolpen. Repvik forventer at Hønefoss vier Thomassen mye oppmerksomhet i deres forberedelser til søndagens oppgjør, og hadde helst sett at søndagens motstander hadde fått seg en overraskelse på søndag.

– Denne skaden er først og fremst kjedelig for Svein Ove. Vi må bare akseptere at han ikke er tilgjengelig til denne kampen og jobbe videre med forberedelsene. Vi er fortsatt sterk i troen på at vi kan slå Hønefoss om tre dager, avslutter Repvik.