Mandag ble BULs damespillere informert om avgjørelsen, og etter det A-sporten kjenner til ble nyheten tatt veldig godt imot av de som utgjør 2. divisjonslaget per i dag. Fotballgruppas leder Thorbjørn Jungård er fornøyd med løsningen.

– Vi har vært i dialog med de andre damelagene i Alta, og de har utfordret oss til å gå foran som en satsingsklubb på damesiden. Denne prosessen startet tidlig i høst, og vi satte ned et utvalg som jobbet utelukkende med dette. Det er tre hovedfaktorer som må på plass dersom vi skal kunne ta et steg videre, og de er alle like viktige. Det administrative med blant annet en solid trenerløsning må på plass, vi må ha sunn økonomi og ikke minst en sterk og ambisiøs spillergruppe som er villig til å gjøre det som kreves. Odd Inge Johansen oppfylte alle krav vi hadde til rollen som hovedtrener, og vi er veldig glade for at han har takket ja til jobben, kommenterer Jungård.

– Utgangspunktet for at jeg takket ja til dette er at det skal satses skikkelig på damefotballen. Å forlate herrelaget var en vanskelig avgjørelse, men vi har sjansen til å bygge noe veldig bra her i BUL, og det hadde jeg lyst til å være med på. Jeg har hatt et flott år som trener for herrelaget, men dette var en utfordring jeg ikke kunne si nei til, forteller Odd Inge Johansen.

Hvem som overtar herrelaget er ikke klart, men det er noe klubben jobber intensivt med.

– Parallelt med denne prosessen har vi satt ned et utvalg som skal hamre ut retningslinjer og målsettinger for hvordan herrelagets videre satsing skal se ut. Det har vært en litt uheldig utvikling med stadig utskiftninger at trenere på herresiden, og vi har vel hatt fem ulike trenere de siste par årene. Vi ønsker mer stabilitet, og jobber med å finne en trener som kan jobbe langsiktig med vårt herrelag, sier Jungård.

På damesiden er det Erling Persen som har hatt hovedansvaret de siste sesongene. BUL hadde stor suksess i 2013-sesongen, der de vant serien og spilte opprykkskvalifisering. I år gikk det ikke like bra, men det er ingen tvil om at klubben har en meget spennende og talentfull spillergruppe.

– Vi ser for oss en målsetting om å spille i 1. divisjon i løpet av fem år. Det kan godt hende vi klarer å rykke opp før den tid, men det er viktig at vi har et så sterkt fundament at vi kan berge plassen også. Vi følte at det var viktig å få på plass en ny hovedtrener først, og nå skal vi jobbe videre med spillerstallen og det administrative. Vi er helt avhengige av å ha mange spillere i ryggen for at satsingen skal kunne gjennomføres. Vi vet at skader, skolegang andre steder og generelt frafall gjør at man trenger en bred tropp, forteller Jungård.

Odd Inge Johansen tror at det er fullt mulig for BULs damelag å spille i allnorsk serie i løpet av to-tre år.

– Vi har et klart flaggskip i Finnmark på herresiden i Alta IF. Jeg mener det er gode sjanser for at BUL kan bli det samme for damefotballen i fylket. I min rolle som kretstrener ser jeg hvor mange unge og lovende talenter det finnes på jentesiden - både i Alta og resten av Finnmark. Mitt mål vil være å bygge en struktur og treningskultur som gjør klubben attraktiv for alle som ønsker å satse. Vi skal vise at det er mulig å bli god i Finnmark. Slik det er nå setter mange av fylkets største talenter seg på et fly til Tromsø når de er klare for neste steg. Jeg vil at de heller skal sette seg i bilen sammen med mamma og pappa og sette kursen for Alta, sier Johansen til A-sporten.

Les mer i onsdagens pdf- og papirutgave.