Den talentfulle sjakkspilleren fra Alta spilte tirsdag ettermiddag sin siste kamp i årets sjakk-EM, som har gått av stabelen i Georgia. Nå venter et nytt eventyr for Ingrid Greibrokk - dersom hun bestemmer seg for å reise. Ungdoms-OL arrangeres i Ungarn 12. - 22. desember.

- Det gikk ikke så bra i EM som Ingrid hadde håpet på, men en veldig oppløftende trøst oppe i dette er at hun er tatt ut til å representere Norge under ungdoms-OL i sjakk i desember. Ungdom-OL er for ungdom til og med 16 år, og avvikles som lagkamper der spillerne møter andre nasjoner og spiller som ett lag. Lagkamper er noe ungdommen i svært sterk grad liker å delta på. Det utvikler lagmoral i det som ellers er en veldig individuell sport, kommenterer pappa Jørund Greibrokk.

- Dette er første gang ungdoms-OL arrangeres på denne måten og det er artig å få være med fra starten! Det norske laget vil bestå av tre gutter og to jenter, der fire av dem spiller hver runde  og en får hvile seg. Ingrid er yngste utøver som er tatt ut, de andre er en 15-åring og tre 16-åringer. Det er veldig artig for Ingrid å bli tatt ut til dette, det har rot i den store fremgangen hun har hatt det siste året. Det ikke til å legge skjul på at hun følte seg forbigått under OL i Tromsø, der hun ikke ble tatt ut til tross for at hun var regjerende norgesmester og Nordisk mester i klasse jenter 16 år, forteller Greibrokk videre.

Ingrid skal nå ha et lite avbrekk fra sjakkspillingen før hun og familien bestemmer seg for om det blir deltakelse i Ungarn.

- Hun må fatte en beslutning i løpet av omtrent en uke. Det koster mye i både tid og penger å reise på disse arrangementene. Skolen må også akseptere uttaket, avslutter Greibrokk.