Kun syv av klubbens 26 A-lagsspillere har kontrakter som utløper ved årsskiftet. Det betyr at Alta IF vil stå godt rustet foran 2015-sesongen uansett utfall i de to siste seriekampene. Med seier hjemme mot Ullensaker/Kisa og borte mot Hønefoss berger de plassen i 1. divisjon hvis Hønefoss avgir poeng borte mot Sandefjord førstkommende søndag. Hvis ikke blir det nedrykk.

– Vi har fortsatt en del som må løses foran neste sesong, men det føles bra å ha såpass mange spillere på kontrakt ut 2015. Da jeg overtok som hovedtrener foran 2013-sesongen mistet vi 13 spillere. Nå har vi en stamme å jobbe videre med, og vi trenger ikke å stresse med å få på plass massevis av nye spillere. Det gir oss arbeidsro, fastslår Alta IF-trener Rune Repvik.

Følgende Alta IF-spillere har kontrakt ut neste sesong:

Kjetil Thomassen

Maris Eltermanis

Øyvind Veseth Olsen

Andreas Markussen

Martin Norbye

Thomas Torgersen

Espen Johnsen

Dag Andreas Balto

Vebjørn Skorpen

Runar Overvik

Mathias Dahl Abelsen

Sega Ngom

Johnny Mathis Utsi

Håkon Berg

Rune Ertsås

Martin Mathisen

Christopher Mbamba

Aleksander Ellingsen

Even Sjøgren

Even Sjøgrens kontrakt går ut i mars 2015.

Følgende Alta IF-spillere står uten kontrakt ved årsskiftet:

Svein Ove Thomassen

Christian Reginiussen

Håvard Nome

Mats Frede Hansen

Jonas Fundingsrud

Jon Andreas Eira

Aleksander Solberg

Venter med nye kontrakter

Alta IFs trenerteam håper og tror at flere av spillerne som nærmer seg kontraktslutt blir med videre. Klubben har vært i dialog med noen av spillerne, men det kommer neppe til å bli signert noen avtaler før det er avklart om man spiller i 1.- eller 2. divisjon neste sesong. Det avgjøres etter alle målemerker om en drøy uke.

– Budsjettforskjellene er ikke så store som før, så det handler ikke utelukkende om økonomi. Men for spillerne er det nok greit å få avklart hvilken divisjon vi spiller i neste sesong. Det gjelder både de vi har i stallen per i dag og andre nordnorske spillere som vi har på blokka, forteller Repvik.

Les mer i torsdagens pdf- og papirutgave.