Andreas Markussen har slitt med lyskeproblemer de siste månedene. Skaden oppsto da Alta møtte Ranheim i Finnmarkshallen 10. august, men det var først i bortemøtet mot Nest-Sotra tre dager senere at det virkelig gikk galt. Da forlot han banen med store smerter.

Har ikke gitt opp

Han sto over de tre neste oppgjørene og bortekampen mot Sandefjord, men spilte mot Bryne, Mjøndalen og Hødd. Nå ser det imidlertid ut til å være slutt for Alta-kapteinen. Han har selv ikke gitt opp håpet om å rekke siste serierunde, men klubbens medisinske apparat har bedt Markussen om å ta det helt med ro i noen måneder slik at han blir helt frisk.

– Realistisk sett er det små sjanser for at jeg blir klar til oppgjøret mot Hønefoss. Det må jeg nok bare innse. Men det er ikke så lett når man er kaptein og har ekstremt lyst til å bidra i de siste kampene. Det er utrolig surt å måtte følge den spennende innspurten fra sidelinja, sier Andreas Markussen til A-sporten.

Store smerter

Han har knasket smertestillende tabletter og trent veldig forsiktig de siste par månedene. Dessverre for alle med hjertet i gult og blått har ikke det vært nok til å få 27-åringen helskinnet gjennom årets sesong. Da Alta IF spilte 1-1 hjemme mot Hødd for snart to uker siden skjønte Markussen at det var game over.

– Jeg kjente det veldig underveis, og dagen etter klarte jeg så vidt å komme meg ut av senga. Å innse at jeg trolig var ferdig for sesongen var utrolig skuffende. Samtidig skjønte jeg at det var på tide å ta signalene på alvor, og det er bedre at spillere som er friske og kamplystne får sjansen. Jeg skal støtte guttene på andre måter i de siste og avgjørende ukene, forteller han.

Andre oppgaver

Markussen blir med til Hamar selv om han er uaktuell som bidragsyter ute på banen.

– Jeg får andre oppgaver, og ønsker å være involvert så mye det lar seg gjøre. Vi har en tøff oppgave foran oss, det er ingen tvil om det. Men vi har fortsatt troen på at det er mulig å berge plassen. Det har skjedd større undre enn det, fastslår kapteinen, som uansett utfall kommer til å se tilbake på årets sesong med stolthet.

– Å spille i 1. divisjon var noe jeg hadde drømt om lenge, og det har vært akkurat like stort som jeg hadde sett for meg. Det har vært en fantastisk opplevelse. Klarer vi ikke å berge plassen har vi ikke vært gode nok, og må bare prøve igjen så fort som mulig. Men jeg håper og tror at vi vinner de neste to kampene slik at bortematchen mot Hønefoss i siste serierunde kan bli avgjørende.

Gleder seg

Med Markussen ute av spill må Alta-trener Rune Repvik gjøre minst fire endringer på laget som startet hjemme mot Hødd. Som kjent er Svein Ove Thomassen, Håvard Nome og Thomas Torgersen suspendert.

– Vi har hatt et par positive uker på treningsfeltet, og spilte blant annet en internkamp for å holde guttene i gang i landslagspausen. Det er lite å utsette på vinnermentaliteten guttene viser på trening. Nå gjelder det bare å holde fokus på de tingene vi skal gjøre utpå banen og glemme alt av konsekvenser. Alle vet hva som står på spill, så vi har ikke trengt å si et ord om akkurat det, forteller Repvik, som gleder seg til oppgjøret mot HamKam.

– Jeg kjenner en positiv kribling i magen og ser frem til matchen. Vi skal ha det artig og slippe oss løs, smiler Alta-sjefen.