Bruk piltastene for å bytte bilde!

Gårsdagens konkurranse var den første i sitt slag, og utfordringen ble godt mottatt av både deltakere og publikum. Det var Harila og Alta IF som sto bak stuntet, der håndball-, ski- og fotballgruppa stilte med fire lag hver. På hvert lag var det fire deltakere fra ulike alderstrinn.

Fikk 5000,- for seieren

Arrangøren hadde lagt opp til 12 ulike øvelser, og da poengene ble gjort opp var det fotballgruppa som hadde størst grunn til å juble. Ikke bare vant de sammenlagt - ett av lagene deres gikk også seirende ut av konkurransen mellom de totalt 12 deltakerlagene. Dette laget besto av A-lagsspiller Jonas Fundingsrud, Stian Jeppesen, Morten Nilsen og Ella Torsteinsen. De vant en pizzakveld på Peppes. Hele fotballgruppa mottok en sjekk på 5000 kroner for sammenlagtseieren.

– Vi var veldig spente på forhånd, men det gikk jo kjempebra. Opplegget fungerte like bra for de litt eldre utøverne som de yngste. En morsom og uhøytidelig konkurranse som dette er kjempepositivt for klubben som helhet, og vi håper det blir flere utgaver av denne utfordringen, kommenterer kontorleder i håndballgruppa, Tone Andersen.

Varierte øvelser

Håndballgruppa endte for øvrig på andreplass i konkurransen, mens skigruppa ble nummer tre. Med øvelser som blant annet isspising, tautrekking av bil, hjulskift, skudd på lite mål, quiz og puslespill var det noe for enhver smak, og i de fleste tilfeller måtte lagene samarbeide tett for å løse de ulike oppgavene. Å gafle i seg is på kortest mulig tid i et par minusgrader var kanskje den aller største utfordringen for enkelte av deltakerne, og undertegnede var vitne til flere tilfeller av hjernefrys. Men ingenting klarte å ødelegge humøret og den gode stemningen blant deltakerne.

– Jeg er selvfølgelig veldig godt fornøyd med at fotballgruppa stakk av med seieren, men det var langt fra det viktigste med denne konkurransen. Det sosiale var vel så viktig. Det er sjelden klubbens utøvere møtes på tvers av gruppene på denne måten, og det var artig å se konkurranseinstinktet til de enkelte utøverne slå inn for fullt. Masse folk, god stemning og artige øvelser gjorde denne utfordringen til en vellykket happening, fastslår Anders Abrahamsen i Alta IFs fotballgruppe.