Bruk piltastene for å bytte bilde!

Fotballsesongen er over, og det er igjen klart for et meget variert og spennende vintertilbud for barneidretten i Bossekop ungdomslag. I går startet de opp i BUL-hallen, og et sted mellom 200 og 250 unger var tilstede da klubben fyrte igang moroa. De to neste månedene blir det fokus på lek og håndball. Deretter står skøyter og ski på programmet.

Lek og moro

Det er nettopp variasjon og allsidighet som er nøkkelen til BULs suksess. Klubben har rundt 30 slitesterke ildsjeler som legger ned masse arbeid for å gi ungene et best mulig tilbud, og responsen har ikke latt vente på seg. Med nærmere 250 spinnville barn på gulvet og massevis av ivrige foreldre på tribunen ble gårdagens kickoff en fornøyelig affære.

– Dette er et tilbud som virkelig settes pris på. Det ser vi hvert eneste år, og det er et godt bevis på at vi har funnet en formel som fungerer bra. Spesielt for de yngste er det viktig at vi fokuserer like mye på lek og moro som på selve idretten. Det skal være artig å delta her, og en lekbasert tilnærming til de ulike idrettsgrenene gjør at flere henger med hele veien. Vi tror ikke tilbudet ville favnet like bredt hvis vi hadde startet med ren spesialisering, kommenterer barneidrettsleder Tore Kalland.

Flere timer i hallen

Barneidretten i BUL er et tilbud for de mellom fem og ti år, og klubben har delt deltakerne opp i tre klasser. De yngste (født i 2008 og 2009) er i aksjon først. Deretter får 2007-kullet en time på banen. Nytt av året er at også de eldste deltakerne (2005 og 2006) har fått treningstid i BUL-hallen.

– Noen lag har trukket seg fra seriespill i år, deriblant Alta IFs damelag. Det er selvfølgelig synd at de ikke klarte å stille lag i år, men det kommer i hvert fall noe godt ut av det. Nå har vi fått et par timer ekstra, og det kommer barneidretten til gode, smiler Kalland, som hadde med seg de øvrige medlemmene av barneidrettsutvalget da startskuddet gikk i går. Foruten Kalland består utvalget av Tore Christoffersen, Kristine Helgesen, Hans Christian Solvold, Silje Ingebrigtsen og Silje Dyveke Suhr-Stamnes. I tillegg har de 22 trenere som holder ungene i aktivitet hver eneste uke.

Serverer middag

Neste tirsdag blir det foreldremøte, og her får de voksne muligheten til å komme med spørsmål om det som skal skje det neste året. Som det meste annet i BUL er barneidretten basert på dugnad, og de nevnte 30 ildsjelene trenger hjelp når det skal serveres middag i hallen.

– Det er mange som har det svært hektisk, og de aller fleste drar rett fra jobb til barnehagen og så videre til BUL-hallen. Så fra neste uke serverer vi middag her. Det er litt hjelp til tidsklemma, fastslår Silje Dyveke Suhr-Stamnes, som synes det er viktig å involvere foreldrene tidlig.

– Dette er en enkel dugnad som ikke krever så mye av foreldrene, så det er sjelden noe problem å få på plass frivillige. Vi er veldig opptatt av å engasjere så mange som mulig for å skape et trygt og godt miljø for ungene, avslutter hun.