Men de er ikke tilfreds med antall påmeldte deltakere, og ber nå idrettsinteresserte finnmarkinger om å bli med på moroa.

– Deltakeravgiften er gratis, men idrettskretsen trenger påmelding så kjapt som overhodet mulig. Rica hotell må ha opplysninger om hvem som skal overnatte og ha lunsj og middag, mens Sorrisniva trenger å få en oversikt over hvor mange som trenger busstransport og mat. Meld dere på nå, er oppfordringen fra Finnmark idrettskrets.

Mye fotballstoff

Som nevnt går den årlige «Superhelga» av stabelen i Alta denne gangen, og det hele starter førstkommende fredag. Da skal idrettskretsens leder May Bente Eriksen, Tor Oskar Thomassen fra idrettshøgskolen og Olympiatoppens  Trine Lise Andersen ha hvert sitt foredrag. Deretter går det slag i slag hele lørdag og søndag formiddag.

– Det er et opplegg som favner bredt, og man finner garantert noe interessant her. Superhelga er for absolutt alle. Det blir blant annet mye fotballrelatert stoff, opplyser Vidar Johansen i Finnmark fotballkrets.

Mange forelesere

Universitetet i Tromsø, olympiatoppen, fotballforbundet, idrettsforbundet, Troms idrettskrets, Finnmark idrettskrets, en stortingsrepresentant, to toppidrettsutøvere, en gründer og folkehelseinspirator, kampsportutøvere, barentssekreteriatet med flere vil setter barne- og ungdomsidretten, samt idrettens rammebetingelser i fokus disse tre dagene, skriver kretsen i en pressemelding.

– Målet er at uansett hvilken rolle du har innenfor idretten, så skal der være noe du finner interessant og inspirerende. Vi vil gi flest mulig anledning til å få faglig påfylll, sosialt utbytte, diskutere idrettspolitikk og utveksle erfaringer.

Omdal på talerstolen

Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal starter lørdagens program med å snakke om hvoran man best mulig kan legge til rette for god barne- og ungdomsidrett. Litt senere på dagen skal stortingsrepresentant Kåre Simensen fortelle litt om hvordan man skaper vinn-vinn-situasjoner sett fra et politisk ståsted. Det vil også være mulig å forsøke boksing, lære «Tai Chi» og forbedre bordtennis-ferdighetene – alt ledet av dyktige folk med nasjonal og internasjonal erfaring.

– Her er det bare å melde seg på, fastslår kretsen.