Somalisk nord forening gjennomførte denne helga turnering i Finnmarkshallen, og det var fire lag som kjempet om den gjeveste pokalen. Arrangørbyen Alta møtte Hammerfest, Lakselv og Vadsø på kunstgresset i storstua, og som nevnt innledningsvis var det altaværingene som var det beste laget. Styreleder Mohamed Abdi Mohamed er meget godt fornøyd med helgas happening.

– Vi arrangerte denne turneringen for første gang i fjor, og det var en stor suksess. Vi har fått massevis av forespørsler om vi kan gjennomføre noe slikt også i år. Vi kunne selvfølgelig ikke si nei til det, og nå satser vi på å gjøre dette til en årlig begivenhet. Vi har allerede begynt planleggingen av neste års turnering, sier Mohamed Abdi Mohamed til Altaposten.

Mer enn bare fotball

Somalierne bosatt i Hammerfest kapret tredjeplassen i turneringen, mens Lakselv ble nummer fire. Gjengen bak det flotte tiltaket satser på å få med flere lag til neste år.

– Målet er å få med lag fra Tromsø også. Vi ser at vi klarer fint å arrangere denne turneringen, så det er fullt mulig å utvide med flere lag, kommenterer Mohamed.

Han understreker at denne turneringen handler om langt mer enn kun fotball.

– Vi knytter vennskap og fellesskap når vi møtes på denne måten, og det er viktig for oss. Vi ønsker å rette en stor takk til Hero mottak, Alta kommune, Grieg Seafood og Sisa som har gjort det mulig for oss å arrangere turneringen.

Store planer

Foreningen har store planer for fremtiden, og jobber blant annet med å få i gang en musikkfestival. Mohamed & co har vært i kontakt med flere artister fra Oslo, men ingenting er spikret. Han håper at folk flest kan få øynene opp for det gode arbeidet denne foreningen gjør for å integrere somalierne i det norske samfunnet.

– Det er trist å se at det planlagte mottaket og moskeen i Bossekop møter så mye motstand. Vi driver med masse forskjellige aktiviteter og gjør vår jobb med integreringen. Det er viktig å få folk til å se at vi ikke er farlige eller utgjør noen som helst trussel mot andre, sier Mohamed, som sitter igjen med mange høydepunkter etter helga.

– Det var herlig idrettsglede både på og utenfor banen. En flott turnering på alle måter, avslutter han.

GULLGUTTER: Alta-spillerne kunne løfte pokalen. Foto: Privat
GOD STEMNING: Alta-guttene feiret finaleseieren over Vadsø på behørig vis. Foto: Privat