– Jeg legger ikke skjul på at jeg ønsket et OL til Oslo, men er samtidig helt klart inhabil. Alle som har mulighet til å delta i et hjemme-OL ser på det som en stor motivasjonsfaktor. Å få delta i OL i Oslo ville vært en stor drøm, så sånn sett var gårsdagens avgjørelse litt kjip, sier Finn Hågen Krogh (24) som vil være 31 år når OL arrangeres en annen plass i verden enn i Oslo i februar 2022.

Et gruppemøte med Høyres stortingsrepresentanter stemte i går for å stopppe søknadsprosessen. Frp har et landsmøtevedtak fra mai som sier klart nei. SV har lenge vært OL-motstandere, Miljøpartiet de grønne sier nei, og denne uka førte en uravstemning i Senterpartiet til et rungende OL-nei. Arbeiderpartiet derimot har ikke tatt standpunkt, men etter Høyres nei i går legges OL-planene i en skuff i Oslo rådhus.

Skjønner nei-siden

Tverrelvdalingen, som er en del av sprintlandslaget i langrenn, sier han forstår de som har vært mot at Norge skal stå som arrangør.

– Det er mer enn bare det sportslige som må diskuteres rundt et OL, men jeg har ikke satt meg så godt inn i det og har ikke god nok bakgrunn til å uttale meg om det, sier Krogh og legger til:

– Samtidig regner jeg med at politikerne som har tatt denne avgjørelsen  har bedre oversikt over totalen enn de fleste av oss andre, så avgjørelsen kan sikkert forsvares.

Gode argumenter

Nye dyre OL-anlegg i Oslo er av nei-siden satt opp mot bygging av breddeanlegg i resten av landet. Krogh mener nei-siden har hatt flere gode argumenter, men nettopp breddeanlegg er han opptatt av.

– Jeg skulle gjerne sett at vi kunne investere i begge type anlegg, men er det ikke mulig per nå så er det sikkert mer fornuftig å tenke rekruttering i hele landet. Toppidretten begynner i det små og med viten om at bredde skaper topp så kan vi ikke bygge OL-anlegg på bekostning av breddeanlegg. Til det er anleggsmangelen i resten av landet altfor stor, sier tverrelvdalingen som er i en tøff treningsperiode før sesongen starter på Beitostølen 21. november.

– Vi hadde en tøff samling i forrige uke og samles igjen søndag for testing på toppidrettssenteret.  20 oktober reiser vi på høydesamling i Val Sanales i Italia.

– Fra nå går det stort sett slag i slag til sesongen er over på senvinteren, avslutter Finn Hågen Krogh.