– Alta IF Fotball har kommet til enighet med Bård Vegard Balto om et engasjement som fysisk trener i 2015. Han vil få ansvar for skadeforebygging, fysisk trening og individuell oppfølging knyttet til Alta IF Fotballs herrelag. I tillegg vil vi forsøke å skape en rød trå gjennom hele fotballgruppa, noe som betyr at Bård Vegard også vil få en funksjon rundt de aldersbestemte lagene, skriver klubben på sine nettsider.

Balto ser fram til å komme i gang med jobben.

– Min drømmejobb har alltid vært å jobbe med utøvere som er ambiøse og som har et ønske om å lykkes i idretten sin, og den muligheten får jeg nå her i Alta IF. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidsoppgavene og utfordringene som venter kommende sesong. Mine forventninger ligger i at jeg, trenerne, støtteapparatet og spillerne skal utvikle en enda bedre trenings- og prestasjonskultur innad i klubben. Det håper jeg skal bidra til at vi plukker jævlig mange poeng til neste år, kommenterer 25-åringen.

– Vi som klubb må hele tiden utvikle oss, og det å få inn ny kompetanse i trenerteamet er jeg veldig glad for. Det er viktig for meg å bygge team, og med Bård Vegard får vi en som kan fysisk trening, sier hovedtrener Rune Repvik.