Det norske kombinertlandslaget har vært samlet i Lillehammer de siste dagene. I går dro alle utenom Håvard Klemetsen videre til Torsby i Sverige for å trene langrenn i skitunellen. Veteranen fra Kautokeino har trolig pådratt seg en forkjølelse, og tilbringer i stedet litt tid hjemme i Trondheim.

– Sannsynligvis er det bare en vanlig forkjølelse, men jeg skal skal til legen for å gjøre noen tester for sikkerhets skyld. Jeg har følt meg dårlig noen dager, og det har hemmet meg i treningsarbeidet. Trolig er jeg tilbake i full trening igjen over helga, sier Håvard Klemetsen til Altaposten.

Velger det trygge

Å trene i skitunellen i Torsby er ikke ukomplisert på denne tida av året, spesielt hvis man er småsyk. Og det er nettopp dette Klemetsen har tatt konsekvensen av.

– Å gå fra ti plussgrader til flere minusgrader inne i tunellen ville trolig gjort meg veldig mye dårligere. Jeg er definitivt ikke i form til å trene i Torsby akkurat nå. En forkjølelse er ikke store greier, men man må være kynisk for å unngå at det skal bli en langvarig plage. Jeg har trent veldig bra den siste tiden, så noen rolige dager hjemme vil bare gjøre meg godt. Jeg har et sterkt immunforsvar og vet hvordan jeg skal håndtere slike avbrekk på best mulig måte, kommenterer 35-åringen.

Fokus på hoppinga

Ifølge landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen har samtlige utøvere på landslaget fysikken i orden, men det gjenstår fortsatt en jobb å gjøre i hoppbakken før sesongstarten. Det er ikke uvanlig for de norske utøverne på denne tiden av året.

– Vi er ganske bra i rute fysisk sett og i langrennssporet. I hoppbakken varierer det fortsatt for mye, sier Ingebrigtsen til NTB.

– De skal begynne å produsere isspor i hoppbakkene her i Trondheim denne uka, så fra mandag får jeg trolig gjennomført noen treningshopp. Jeg er ikke bekymret for verken hoppformen eller formen generelt, fastslår Klemetsen.

Flytter til Tromsø

20. oktober møtes de norske kombinertgutta igjen. Da er det treningssamling med hovedfokus på hopping i Oberstdorf. Klemetsen satser på å ha gjennomført det meste av familiens flytting til Tromsø før den tid.

– Flytteprosessen kommer ikke til å få noen innvirkning på sesongoppkjøringen. Jeg regner med at det meste skal være klart innen 20. oktober, og jeg er garantert med til Tyskland, avslutter han.