– Søndag 5. oktober er det klart for Alta IFs nest siste hjemmekamp i 1. divisjon 2014. Tabellsituasjonen sier at vi per dags dato ligger an til et nedrykk. Kampprogrammet svarer at vi har alt i egne hender, og at vi med full klaff kan sikre toppfotball uten hjelp fra våre divisjonskolleger. På motsatt banehalvdel står Hødd fra Ulsteinvik, et lag vi bidro til å redde fra nedrykk i 2012. Nå er det dog slutt på gavmildheten, og vi må fokusere på oss selv. Den jobben starter med de elleve i gult og blått på banen, men vi ønsker å ha publikum med oss som vår 12. mann, skriver Alta IFs markedssjef og daglige leder Tron Møller Natland i en pressemelding.

Han håper at unge spillere fra alle klubber - ikke bare Alta IF - benytter muligheten til å se søndagens skjebnekamp i Finnmarkshallen.

– Vi inviterer samtlige klubber i Finnmark til å komme på kampen, og utfordrer spesielt våre naboklubber i Alta til å stille opp. Alle aldersbestemte spillere, uansett klubb, får fri inngang på kampen. Det eneste vi krever er at spillerne møter opp i antrekk som representerer deres klubb. Lagene får naturligvis ta med seg trener(e) etter ønske og behov – og vi oppfordrer til å lage mest mulig lyd på tribunen, skriver Møller Natland videre.

Han legger til at det blir gratis pølser og brus i kantina før matchen.

– Vi oppfordrer til å møte opp her klokken 16.50, slik at vi også vet på et tidlig tidspunkt hvor mange som komme og kan plassere lagene på egnet tribuneseksjon. På møteplassen vil spillerne få besøk av både Alta IF-kaptein Andreas Markussen og trener Rune Repvik.