Hansen ble båret av banen da Alta IF tapte 0-3 for Sandefjord sist helg. Men nå er han på bedringens vei.

– Det gjorde voldsomt vondt der og da, men heldigvis var det ikke noe brudd eller lignende. Jeg forsøkte meg forsiktig på trening i går, og selv om smertene er der skal det gå bra å spille oppgjøret mot Hødd. Jeg har jo fortsatt noen dager igjen før det braker løs, kommenterer midtstopperen.

Spiller med smerter

22-åringen var banens beste spiller da Alta IF vant hjemme mot Mjøndalen søndag 21. september. Han og resten av laget fikk det langt tøffere borte mot Sandefjord sist helg, og som ikke 0-3-tapet gjorde vondt nok måtte Mats Frede Hansen bæres av banen i sluttminuttene. Han kastet seg frem på en retur fra Alta-keeper Kjetil Thomassen, og fikk ballen unna før en Sandefjord-spiller tråkket han på foten. Hansen vred seg i smerter og måtte forlate Komplett.no Arena på båre.

– Det var en skikkelig smell oppe på vrista. Det gjør vondt å sparke ballen, men så lenge det ikke er mer alvorlig enn det skal det ikke være noe problem å spille fotball. Litt smerter kan jeg leve med, fastslår han.

Skjebnekamp

Kommende helgs hjemmekamp mot Hødd blir en ekte skjebnekamp for Alta-guttene. Med tap rykker klubben trolig ned i 2. divisjon.

– Jeg føler ikke noe ekstra press, men det er klart at dette er en kamp vi absolutt bør vinne dersom vi skal sikre fornyet 1. divisjonskontrakt. Vi har to hjemmekamper igjen og det er viktig å ta de nødvendige poengene på eget kunstgress. Men det er ikke slik at vi kun går rundt og tenker på konsekvensene. Vi er nødt til å spille vårt eget spill og prestere slik vi vet vi kan, sier Hansen til A-sporten.

Etter Hødd-kampen møter Alta IF HamKam borte, Ullensaker/Kisa hjemme og Hønefoss borte.