Rune Repvik & co var ikke levnet store sjansene borte mot serieleder Sandefjord, og scoringer av Pål Alexander Kirkevold, Thomas Juel-Nielsen og Eirik Lamøy gjorde at det heller ikke ble noen overraskelse på Komplett.no Arena i går ettermiddag. Men Alta IF ligger fortsatt under nedrykksstreken i 1. divisjon, og spillerne har et voldsomt press på seg foran de fire siste kampene. Det bekymrer imidlertid ikke Alta IF-treneren i det hele tatt.

– For oss i trenerteamet handler det om å ufarliggjøre denne situasjonen. Møter vi til kamp mot Hødd på søndag med høye skuldre gjør vi det bare vanskeligere for oss selv. I stedet for å frykte konsekvensene skal vi glede oss over at vi fortsatt har en fair sjanse til å berge plassen. Nå skal vi glemme alt annet og kun fokusere på Hødd-kampen om en knapp uke. Vi gleder oss til thrilleravslutningen som venter, fastslår Rune Repvik.

To baklengsmål på dødball

Alta IF lå dypt og skapte knapt en eneste målsjanse borte mot Sandefjord, men kunne med litt flaks tatt poeng mot topplaget. På stillingen 1-0 ble Martin Mathisen løpt ned innenfor 16-meteren, men dommer Ole Gya vinket spillet videre.

– Jeg har ikke sett situasjonen en gang til, men der og da så det veldig ut som et straffespark. Det er veldig surt at vi nok en gang blir nektet straffe, og hadde vi fått en scoring der kunne vi fort ha berget ett poeng, mener Repvik, som er skuffet over at Sandefjord fikk score to mål på dødball.

– Det irriterer meg at vi nok en gang slipper inn mål på dødball. Vi vet at mange kamper avgjøres på cornere og frispark, og hadde vi gjort jobben skikkelig mot Sandefjord kunne det blitt poeng. På mange måter lyktes vi med kampplanen, men det hjelper så lite når vi ikke forsvarer oss godt nok dødball, sier Repvik til A-sporten.

Sterk Hødd-seier

Gårsdagens serierunde bød på en del spennende resultater. At Alta IF tapte for Sandefjord var ikke spesielt overraskende, men at både Tromsdalen og Hødd klinket til med solide borteseire mot henholdsvis HamKam og Hønefoss gjør at nedrykksstriden er tettere enn noen gang tidligere. TUIL er ett poeng bak Alta IF, mens Alta-guttene har tre poeng opp til Hønefoss og fem poeng opp til Nest-Sotra på 11. plass. Å slå Hødd hjemme i Finnmarkshallen neste helg blir dermed svært viktig.

– Hødd berget trolig plassen med helgas sterke borteseier. Det kan være en fordel for oss. Men det er nå det skal avgjøres, og det er nå guttene må stå frem og vise at de ønsker å spille i 1. divisjon også neste sesong, avslutter Repvik.