Sandefjord har vært det beste laget i 1. divisjon denne sesongen, og serielederen hadde som forventet full kontroll da Alta IF gjestet Komplett.no Arena søndag ettermiddag.

Hjemmelaget tok ledelsen ved toppscorer Pål Alexander Kirkevold etter 25 minutters spill. Alta-forsvaret fulgte ikke med da divisjonens mestscorende spiss løp seg fri på en corner, og Kirkevold banket ballen i mål bak en sjanseløs Kjetil Thomassen. Etter en drøy times spill økte Thomas Juel-Nielsen til 2-0 på nok en dødball, og innbytter Eirik Lamøy fastatte sluttresultatet til 3-0 etter 89 minutters spill.

Sandefjord økte dermed ledelsen til Tromsø på andreplass og har for øyeblikket ni poeng mer enn laget fra Ishavsbyen. TIL kan minske forspranget dersom de slår Ullensaker/Kisa på Alfheim søndag kveld. Alta IF befinner seg fortsatt under nedrykksstreken, og har tre poeng opp til Hønefoss på 12. plass. HFK møter Hødd hjemme søndag kveld.

Alta IF har fire kamper igjen før endelig status skal gjøres opp. De får besøk av Hødd neste helg, møter HamKam på bortebane søndag 19. oktober, spiller hjemme mot Ullensaker/Kisa 26. oktober og avslutter med bortekamp mot Hønefoss 2. november.