I helga ble Harstad offroad weekend arrangert for andre gang i en fantastisk offroadarena, men sykkelarrangementet hadde for første gang NNM-status. Nordlysbyen sykkel var ikke veldig godt representert, men de som var der, Fredrik Nilsen (G13-14) og Noah Pettersen (G11-12), sikret klubben hele seks medaljer.

– De som ikke dro kan virkelig angre. Det var et veldig bra arrangement og en utrolig artig løype, sier 14-åringen Nilsen.

Suveren

Lørdag sto sprint først på programmet og Fredrik Nilsen brukte knappe to minutter på løypa og vant klassen med noen få sekunder. Rundbaneløpet på to ganger 3,7 kilometer senere på dagen syklet han på vel 30 minutter og var over to minutter raskere enn sin argeste konkurrent. 11 gutter stilte til start i disse disiplinene.

Søndag var det Harstadrittet på 17 kilometer som sto på programmet for ungdommsrytterne og også der var Nilsen best i sin klasse. Arrangørens «antatte vinnertid» på en time og ti minutter ble knust da han kom i mål på tiden 57;49,55 og var over ni minutter raskere enn nærmeste konkurrent.

– Jeg hadde håpet på medalje, men at jeg skulle vinne alle tre rittene trodde jeg aldri, sier 14-åringen som er blant landsdelens beste også i langrennsporet i tillegg til at mye av sommeren går til fotball.

– Neste sesong skal jeg trene enda mer sykkel og håper det vil gjøre meg til en enda bedre syklist, men heldigvis trenger jeg ikke å velge idrett på enda mange år. Jeg vil holde på med både langrenn, sykkel og fotball, sier han.

Ble lagt merke til

Unggutten fra Alta ble lagt merke til av arrangøren og eldre ryttere. På søndagens «maratonritt» startet 13-14-åringene sammen med junior- og seniorrytterne. Nilsen holdt godt følge med de de voksne som riktignok trolig ikke startet ut i maksfart siden de skulle gjennomføre flere runder enn 14-åringen. Likevel ble Alta-guttens prestasjon kommentert av flere.

Også hjemmefra fikk familien Nilsen mange reaksjoner. Blant annet leder for ungdomsgruppa i Nordlysbyen sykkel, Jacob Grønn, var på telefonen flere ganger i løpet av helga for å få informasjon, noe både far og sønn Nilsen mener viser  at det innad i klubben er stor interesse rundt de unge rytterne.

Tre sølv

Noah Pettersen også han fra Nordlysbyen sykkel kom hjem med sølv fra samtlige distanser i klasse G11-12 år.  På sprinten og rundbaneløpet (3,8 kilometer) i klasse 11-12 år sto seks deltagere startstreken, mens bare fire fullførte den lange distansen.