Alta tapte hele 6-1 borte mot Bryne og stemningen i Altapostens livestudio ble bare dårligere og dårligere etter hvert som målene ble satt inn bak Maris Eltermanis i Alta-buret.

– Det vi har sett har vært forferdelig dårlig, og etter dette kan vi lure på om Alta er gode nok til å slå eksempelvis bunnlaget HamKam senere i høst. Vi ser et lag helt uten selvtillit, sa Frank Halvorsen i Altapostens live-studio på altaposten.no.

Utover i sendingen ba Halvorsen dagens gjest, Gunnar Puskas Schwaiger, ta fram gitaren og ta en ny sang for å få opp stemningen i studio. Entertaineren tok utfordringen og sang en sang om kona Lisbeth noe som straks gjorde stemningen bedre.

Bryne ledet 3-1 til pause etter at Altas Christopher Mbamba hadde utliknet til 1-1 20 minutter ut i første omgang. Brynes toppscorer Aram Khalili gjorde dagen helsvart for Alta med sin hattrick i andre omgang.

Tromsdalen overrasket med å slå opprykksjagende Mjøndalen 2-1 på bortebane og klatret dermed helt opp i ryggen på Alta. Kun ett poeng skiller de nordnorske lagene som begge ligger under streken.

Opp til sikker plass på tabellen har Alta seks poeng etter at Hønefoss slo HamKam 4-1 og står med 30 poeng. Det samme gjør Hødd og Bryne. Ett av disse lagene må altså Alta hente inn i løpet av de siste seks kampene om plassen skal berges.

– Dette ser ikke bra ut, sa Altapostens ekspertkommentator Øystein Esjeholm etter kampen.