Spillerne på samtlige håndballag i Tverrelvdalen har plass til flere lagkamerater. Nå frykter klubben at to-tre av klubbens fem seriespillende lag må trekke seg fra seriespillet.

– Vi har plass til flere spillere på samtlige av våre lag, men spesielt jenter-16, gutter-14 og gutter-12 er det veldig tynt. Så om noen har lyst å bli med, kanskje noen som har sluttet med håndball for en tid tilbake og angrer litt på det, så er det bare å ta kontakt med oss, sier kontorleder i Tverrelvdalen IL Audhild Isaksen.

Trener i Altahallen

Om man spiller på Tverrelvdalen betyr ikke det at veien til trening behøver å bli lang om man bor i byen.

– Vi både trener og spiller kamper i Altahallen så veien til trening blir ikke lengre om man spiller for Alta IF eller Tverrelvdalen. Vi tilbyr et lavterskeltilbud hvor alle skal få spilletid og vi lover å ta godt vare på alle som vil hjelpe oss, legger hun til.

Et alternativ til å trekke lagene er å søke dispensasjon på eldre spillere, men det er ikke noe de ønsker.

– Med tanke våre motstandere ønsker vi ikke å stille med eldre spillere, men det begynner å haste med en avgjørelse. Og på grunn av usikkerheten rundt våre lag er det noen som vurderer å ta overgang til Alta IF, mens andre sier de slutter om det ikke blir håndball i TIL. Det kan bety at mange står uten tilbud og det er nettopp det vi må forsøke å hindre, sier hun.

«Billig» klubb

Isaksen liker ikke å lokke med pris, men er klar over at å trene i Tverrelvdalen IL er billig i forhold til de største klubbene.

– Jeg liker ikke å bruke pris i jakten på spillere, men det snakkes om kostnader i idretten og om at unger utestenges på grunn av at det er for dyrt. I den anledning kan jeg si at vi har veldig lave kostnader i forhold til de største klubbene, sier hun.

Treningsavgifta er på bare 400 kroner for spillere fra 10 til 17 år, mens medlemskontingenten er på 100 kroner.

– Er det foreldre som sliter med å få endene til å møtes, og dermed holder ungene borte fra idretten, så ber jeg dem ta kontakt så skal vi finne en løsning, sier hun og viser til både søskenmoderasjon og få dugnader.

Frykter nedleggelse

Styreleder i håndballgruppa, Gunn Andersen, drar det så langt at hun frykter for håndballgruppas eksistens.

– For oss handler det om å berge aktiviteten i håndballgruppa til Tverrelvdalen IL. Og ikke minst om å oppprettholde aktiviteten i flere klubber i Alta. Det blir kjedelig om bare Alta IF og BUL skal ha to-tre lag i hver årsklasse og bare spille mot hverandre, sier hun.

Bortsett fra minihåndballen har TIL meldt på lag i både J10, G12, J14, G14 og J16.

Også trenere velkommen

Også på trenersiden ønsker klubben kontakt med interesserte.

– Kanskje er det tilflyttere som tidligere har drevet med håndball som nå ønsker seg et miljø. Vi er åpen for alle. Også studenter som skal bli i Alta kommende vinter er velkommen om de ønsker å bidra med sine kunnskaper i idretten, sier styrelder Andersen som ber interesserte spillere og trenere ta kontakt med kontorleder Audhild Isaksen på telefon 959 78 545.