Det er fortsatt en måneds tid til seriespillet starter opp, men for Alta IF spilles sesongens første tellende kamp allerede i kveld. Ken Ingebrigtsens mannskap møter eliteserielaget Lillestrøm til cupkamp i Altahallen, og lagene kjemper om avansement til fjerde runde i norgesmesterskapet.

Kampen kommer litt i tidlig for et Alta-lag som mangler målvakter. Heldigvis for klubben har de pensjonerte målvaktene Erlend Vikdal og Jan Nikolaisen bestemt seg for å gjøre et kortvarig comeback. Trener Ken Ingebrigtsen har stått uten keepere i stallen etter at Øivind Holst og Sindre Breda forsvant  fra klubben, og han er glad for at den meget rutinerte duoen stiller opp.

– Det blir kun for denne kampen. Vi har fortsatt en måned igjen til seriestart, og regner med at vi skal klare å få på plass en keeper før den tid. Men akkurat nå sliter vi, og jeg setter stor pris på at Erlend og Jan stiller opp, kommenterer Ingebrigtsen.

Cupkampen hjemme i Altahallen starter klokken 17.00 onsdag ettermiddag, og vil gi Alta-guttene en god pekepinn på hvor de står før årets håndballsesong starter på ordentlig. Å slå Lillestrøm ut av cupen blir nok for tøft for 2. divisjonslaget fra Nordlysbyen.

– Vi møter et godt eliteserielag og kommer til å gjøre alt vi kan for at det skal bli et spennende oppgjør. Vi har kanskje ikke trua på at det blir tur til Spektrum denne sesongen, men skal i hvert fall bite godt ifra oss i Altahallen i dag, forteller Alta IF-treneren.

Han føler at spillerne er så godt forberedt som de kan være på denne tida av året.

– Vi har trent bra, og spilte nylig en uhøytidlig treningskamp mot BUL som vi vant med god margin. Det er litt opp og ned, men våre beste spillere er både godt trent og holder et høyt nivå på sitt beste.

Han har signert to nye spillere foran årets sesong, men ingen av dem blir spilleklare til morgendagens oppgjør.

– Bendik Holstad og Sondre Moen Nilsen kommer til å være klare for oss når serien starter, og det er det viktigste. Begge vil være gode tilvekster for oss. Sondre er lillebror til Stig Tore Moen Nilsen, som gjorde det veldig bra i Alta-trøya for noen år siden. Vi har fulgt med han en stund og gleder oss til å se han i gult og blått, smiler Ingebrigtsen.