Bruk piltastene på tastaturet for å bytte bilde!

Denne fotballturneringen for mygg- og minispillere ble testet ut for første gang i fjor. Responsen var veldig god, og 57 lag var i aksjon på Coop-banen i Bossekop. I år var antallet økt til 75 lag, og arrangøren har fortsatt plass til noen til.

– Det var et kjempearrangement på alle måter. 500-600 unger fikk gjøre det de elsker aller mest, og vi fikk gjøre det artigste vi vet - nemlig å arrangere fotballturnering for de minste. Det finnes ikke noe morsommere enn i bidra til aktivitet for våre yngste utøvere, fastslår markedssjef Rune Stamnes, som ønsker å takke alle som fikk arrangementet til å gå rundt.

– Vi er heldige som har så mange fantastiske medhjelpere. Dugnadsånden i klubben er utrolig, og våre samarbeidspartnere i havbruksnæringa var med på å gjøre årets turnering til en stor suksess. Det setter vi umåtelig stor pris på.

Fotballturneringer for de yngste fotballspillerne er på ingen måte noen mangelvare, spesielt ikke i Alta. Det arrangeres blant annet Bendit cup, Altaturnering og FD-cupen, og nå altså Havbruksturneringa. 75 påmeldte lag viser at tilbudet i Bossekop blir verdsatt av klubbene i Nordlysbyen.

– Vi sonderte terrenget lenge i forkant av oppstarten i fjor, og kan ikke se at vi tråkker noen på tærne. Økningen i antall lag viser også at turneringen er levedyktig. Utgangspunktet vårt var å la BULs mange mygg- og minispillere ha en fotballfest på hjemmebane, og vi synes det er veldig gledelig at resten av byens idrettslag hiver seg med, sier Stamnes.

Han utelukker ikke at de bikker 80-90 lag neste år.

– Damelaget skulle spille kamp klokka 18.00, så vi visste at vi måtte være ferdig med kampene en time i forveien. Jeg ser for meg at vi kan holde det gående til klokka 19.00. Der går grensa. Det er viktigere for oss å være tro mot våre grunnprinsipper enn å bli størst. Det vil si at alle lag spiller minst tre kamper, matchene varer to ganger 12 minutter og det er rene årsklasser så langt det lar seg gjøre, avslutter han.