Alta orienteringslag sto som arrangør for helgas kretsmesterskap. Lørdag var det full rulle i Russeluft, og de yngste fikk muligheten til å delta sammen med de som stilte i konkurranseklassene. Eirik Frost var en av ungguttene som grep muligheten, og han løp gjennom løypa i et forrykende tempo. Med tanke på «oppvarmingen» var det en sterk prestasjon.

– Jeg kommer rett fra Bossekop, der jeg har spilt tre kamper i BULs Havbruksturnering. Det ble litt hektisk, men jeg rakk heldigvis å komme meg hit for å delta i KM. Orientering er kjempeartig, og den 1,5 kilometer lange løypa var barnemat. Vanligvis løper jeg 1,8 kilometer, så dette var ikke noe problem selv om jeg kommer rett fra fotballbanen, sa en smilende Eirik Frost til Altaposten etter målgang.

De yngste deltakerne konkurrerer ikke på tid, og totalt syv unge gutter og jenter fra Alta o-lag og Neverfjord IL var i aksjon. For Eirik Frost var den hektisk lørdagen langt fra over da klokka nærmet seg 17.00.

– Nå skal jeg i bursdagsselskap. Jeg må bare vente til mamma eller pappa har kommet i mål. Nå må de få farta opp, for det begynner å haste litt, kommenterte Frost, som kort tid senere fikk ønsket sitt oppfylt.

Pappa Thomas Frost startet i klasse H17- sammen med Vebjørn Heitmann Mikkelsen, Marius Witte og Bjørn Ellefsæter. Ingen kunne gjøre noe som helst med veteranen, som knuste sine yngre konkurrenter i den lengste løypa på syv kilometer. Han var over 15 minutter raskere enn Heitmann Mikkelsen og Witte, som ble nummer to og tre.

A-sporten kommer tilbake med fullstendig resultatliste fra lørdagens individuelle konkurranser og søndagens stafetter i tirsdagens papirutgave.

Bruk piltastene på tastaturet for å bytte bilde!