Zdenek Ondrasek ga Tromsø ledelsen etter 32 minutters spill. Simen Wangberg økte til 2-0 på en dødball tre minutter senere, og Morten Moldskred fastsatte sluttresultatet til 3-0 med en nettkjenning rett før pause. Hjemmelaget satte inn Rune Ertsås etter hvilen, men Alta-guttene klarte aldri å gjøre kampen spennende. Gjestene fra Tromsø hadde god kontroll og cruiset inn tre viktige poeng i opprykkskampen.

- Det føles veldig surt å tape denne kampen. Vi startet bra, og burde fått mer ut av det. Vi ble straffet knallhardt en periode i 1. omgang der vi ikke gjorde jobben vår godt nok, sa en misfornøyd Rune Repvik til A-sporten etter 0-3-tapet på hjemmebane.

Dårlig markering på defensive dødballer har vært et stort problem den siste tiden, og mot Tromsø skjedde det igjen. 0-2-scoringen til Simen Wangberg var av det enkle slaget. Han fikk gå opp helt uforstyrret og heade ballen forbi Alta-keeper Maris Eltermanis.

- Det er skuffende at vi nok en gang ikke klarte å forsvare oss godt nok på dødballer. Vi har snakket mye om dette. Han som skulle markere Wangberg vet akkurat hva han gjorde feil, og forhåpentligvis skjer det ikke igjen, kommenterte Repvik.

Tromsø-spiller Magnus Andersen kom ikke på scoringslista mot gamle lagkamerater, men var veldig nære. Han var godt fornøyd med tre poeng i Finnmarkshallen. Både Sandefjord og Fredrikstad vant sine respektive kamper i helga, så det var en viktig seier for Andersen & co.

- Jeg synes det var en fin kamp med massevis av duellspill og høy intensitet. Det var to lag som ville mye, og jeg er storfornøyd med at vi gikk seirende ut av oppgjøret, sa en smilende Andersen til Altaposten.