Alta IBK hadde søkt kommunen om økonomisk støtte til innkjøp av drakter i forbindelse med klubbens deltakelse i Plankecupen i Fredrikstad, som arrangeres om noen uker. Klubben sender nedover et ungdomslag som skal møte noen av landets beste aldersbestemte innebandylag.

Totale utgifter for turen og drakter vil ligge på cirka 55.000 kroner, men Alta IBK var ikke ute etter en stort beløp. De ville som sagt kun ha hjelp til å få kjøpt nye drakter. Administrasjonen i Alta kommune valgte likevel å avslå søknaden. Innebandyklubbens ledelse anket avgjørelsen og skrev følgende i deres anke:

"Alta innebandyklubb anker med dette avslaget på til reisetilskudd til Plankecup i Fredrikstad og støtte til innkjøp av drakter.

Vi ser at Alta kommune stadig finner midler til å støtte arrangement og arrangører med hel- eller deltidsansatte. Som vi har forklart tidligere, satser vi på ungdom, storparten i alderen 15-16 år. Noen av dem nede i 14-årsalderen.

Slik vi ser det er dette en svært sårbar gruppe, hvor inntektsmuligheten i stor grad ligger i dugnader som flaskeinnsamlinger og varetellinger på butikker. Når man søker sportslig utvikling må vi sette et tak på hvor mye de kan jobbe før det sportslige kommer både i andre og tredje rekke.

Med vår satsing på de unge, har vi også tatt et valg som medfører at vi har svært få voksenpersoner i klubben som kan bidra til inntekt i form av eksempel sponsing. For mange idrettslag ligger de største inntektene her.

Vi ber med største ydmykhet Alta kommune se på vår søknad på nytt. De bidrag som kommer inn går til en gruppe ungdommer som vil være gode representanter for Alta kommune i mange år frem over. Bidrag til turen til Fredrikstad og spill i 1. divisjon vil øke samhold og idrettsglede for en ungdomsgjeng som virkelig står på for å lykkes.

Med vennlig hilsen Rune Østlyngen, leder Alta IBK."

Etter det A-sporten kjenner til skal saken behandles på nytt i hovedutvalget for kultur og idrett i midten av september.