Mens Sega Ngom forlot banen med en strekkskade borte mot Fredrikstad sist helg, har Rune Ertsås slitt med en lårskade i lengre tid. Han hinket av kunstgresset da Ranheim gjestet Finnmarkshallen søndag 10. august. Angrepsduoen kjemper nå en desperat kamp mot klokka for å bli spilleklare.

– Hadde kampen mot Tromsø blitt spilt i dag ville verken Sega eller Rune vært aktuelle. Men det er fortsatt to dager til kamp, og vi har i hvert fall håp om at Sega rister av seg skaden før dommeren blåser i gang søndagens oppgjør. Jeg tror nok at denne kampen kommer for tidlig for Rune, som ikke har trent skikkelig på flere uker. Men ingenting er umulig, fastslår Alta IFs hovedtrener Rune Repvik.

God stemning i gruppa

Kaptein Andreas Markussen har også tilbrakt litt tid på sidelinja, men han ser ut til å bli klar.

– Det ser lysere ut for Andreas. Han har trent seg gradvis opp etter lyskeproblemene og blir trolig friskmeldt. Det er vanskelig å si med sikkerhet om hvem av disse som spiller mot TIL. Jeg må først og fremst sette min lit til de som faktisk er hundre prosent kampklare, fastslår Repvik, som kan glede seg over at midtbanespillerne Christian Reginiussen og Mathias Dahl Abelsen er tilgjengelige etter å ha vært suspendert mot Fredrikstad.

– Vi har hatt en veldig positiv «go» i gruppa etter det sterke bortepoenget sist helg. Christian og Mathias gleder seg til å spille fotball igjen, og det lyser skikkelig av Svein Ove Thomassen om dagen. Også Dag Andreas Balto er på gang etter en litt svak periode.

Gleder seg til kamp

Oppgjørene mellom Alta IF og Tromsø IL blir gjerne spesielle, og det er mange grunner til det. Lillebror har blant annet slått TIL ut av cupen ved flere anledninger. Mange av spillerne har også spilt i begge klubber, deriblant Magnus Andersen. Øksfjordingen hadde en stor stjerne i Alta IF, og har fortsatt den fine utviklingen i Tromsø. Han gleder seg til å returnere til Finnmarkshallen.

– Det er alltid fint å komme tilbake til Alta for å spille fotball. Jeg hadde mange gode år der, og ser virkelig frem til søndagens match. Vi vet at det kommer til å bli knalltøft, forteller Andersen, som har stor respekt for det Rune Repviks mannskap har fått til i år.

– Alta har et godt lag, så vi må være aggressive fra start. Det var sånn vi slo dem i vinterens treningskamp. Vi satser på en reprise denne helga, kommenterer han.

Kjenner hverandre godt

Repvik kjenner godt til Tromsøs styrker og svakheter, og vil ikke være overrasket om gjestene går ut i hundre.

– Hvis de skal ha en sjanse til å slå oss er de nødt til å være aggressive. Men vi føler at vi har bra kontroll på det som venter oss. Laget vi stiller med på søndag er helt annerledes enn det vi hadde da TIL gjestet Finnmarkshallen i februar, så vi skal nok kunne håndtere presset deres på en bedre måte, smiler Repvik, som merker at det er noe helt spesielt med denne matchen.

– Spillergruppa har vært veldig fokuserte. Selv kjenner jeg at stemningen i Alta er litt annerledes enn den bruker. Det skal være slik når storebror kommer på besøk, og jeg gleder meg stort til å få et så godt fotballag på besøk, avslutter Rune Repvik.