Det er ventet at Tromsø ILs to supporterklubber Isberget og Forza Tromsø vil samle nærmere 200 TIL-fans når laget deres møter Alta IF til seriekamp i Finnmarkshallen førstkommende søndag. Nå mobiliserer Steinberget for fullt. De håper på massiv trøkk fra deres egen tribuneseksjon og håper at så mye som 1000 kamplystne og høylytte altaværinger fyller langsida på motsatt side.

– Vi har satt i gang flere tiltak for å fylle hallen til bristepunktet. Det blir artig å få besøk av såpass mange TIL-supportere, men de kan bare glemme å vinne denne tribunekrigen. Vi skal vise dem og Tromsø-spillerne hvem som regjerer her i nord, sier en smilende Aase Elise Geithung i Alta IFs supporterklubb Steinberget.

Billige kampbilletter

Alle som har kjøpt sesongkort får nå muligheten til å sikre seg en kampbillett til kun 50 kroner. Steinberget og Alta IF vil også premiere beste kostyme, klesplagg, ansiktsmaling eller annet som gjør at man utmerker seg på tribunen i dette oppgjøret.

– De som har sesongkort kan komme innom Christiania Glasmagasin i dag, fredag eller lørdag for å kjøpe en vennebillett til 50 kroner. Forutsetningen er at denne personen må stå sammen med oss i Steinberget. Det kommer til å bli en fantastisk trivelig opplevelse, så jeg oppfordrer alle sesongkortinnehavere til å besøke oss. Hvis ikke det frister håper jeg at man sikrer seg en ordinær kampbillett så fort som mulig. Jeg tror det kan være lurt å kjøpe billett på forhånd. Dette er årets desidert største match og fotballhøydepunkt, og jeg vil ikke bli overrasket om kampen selges ut, kommenterer Geithung.

Tror på mye folk

Alta IF og Tromsø møttes for første gang i seriesammenheng på Alfheim tidligere i år. Da vant hjemmelaget 1-0 etter scoring på overtid. TIL har ofte slitt når lagene har møttes til cupkamper i Alta, og det blir spennende å se hvordan de takler lillebror på bortebane når det handler om poeng i 1. divisjon. Isbergets supporterleder Alf Edvard Masternes tror på mye folk i storstua denne helga.

– Vi regner med at halve Øksfjord, halve Karasjok og halve Nordkapp kommer for å se på Magnus (Andersen), Hans (Norbye) og William (Frantzen), sier supporterlederen til iTromsø.

– Dessuten er vi litt revansjelystne mot Alta etter begredelige resultater i Finnmarkshallen tidligere, legger han til - med dårlig skjult adresse til sjokktap i cupen i 2005 og 2011.