Administrasjonen i kommunen var av økonomiske årsaker negativ til kombinertløper Håvard Klemetsens søknad om økonomisk støtte fra hjemkommunen. I går ble saken diskutert i formannskapet.

– Vi fant ut at vi sender saken videre til kommunestyrets møte i desember når budsjettet for neste år skal behandles, sier ordfører Klemet Erland Hætta.

Viktig ambassadør

Ordføreren er ikke i tvil om at kombinertløperen er en viktig ambassadør for kommunen.

– Jeg tror de fleste politikerne i kommunen har et ønske om å støtte Håvard som har gitt oss mye oppmerksomhet gjennom sine opptredener på tv og ikke minst gjennom flere strålende resultater. Men vi må se hvor stor vår økonomiske evne er og da synes vi det er riktig å avgjøre dette i sammenheng med resten av økonmomibehandlingen, sier Hætta.

Positiv

Hætta innrømmer at han gjerne vil finne penger til Klemetsen som har søkt om 150.000 kroner i støtte til kommende VM-sesong.

– Jeg er i utgangspunktet positiv til å støtte Håvard som har en viktig VM-sesong foran seg. Men samtidig er det sånn at vi må ha penger til veldig mye annet og jeg kan derfor ikke love noe før vi har fått på plass neste års budsjett, forteller Klemet Erland Hætta.

Forstår problemet

– Jeg håper selvfølgelig at kommunen vil støtte meg. De har vært en god bidragsgiver for min satsing i mange år og jeg håper de vil fortsette med det, men jeg er uansett veldig takknemlig for det jeg har fått, sier Klemetsen og legger til:

– Så om et avslag på min søknad blir avgjørende for om kommunen kommer seg opp av en økonomisk sump eller ikke så vil jeg naturligvis forstå et avslag. Men som sagt håper jeg at den markedsføringen jeg gir kommunen bidrar til at politikerne finner en åpning i neste års budsjett, sier han.