Mens de fleste andre skiløperne i byen pustet ut etter en tøff treningssamling og Halddemarsjen sist helg, var Magne Henriksen frisk og uthvilt da Spenstmila gikk av stabelen i Alta sentrum tirsdag kveld.

– Jeg studerer friluftsliv ved universitetet i Alta og vi har akkurat kommet tilbake fra en ukelang fjelltur. Det ble ikke noen treningssamling på meg, så jeg hadde masse energi i dag, fortalte Henriksen etter målgang.

Det var ikke vanskelig å se at 21-åringen stilte til start smekkfull av overskudd. Han startet ut i høyt tempo sammen med Per Erik Bjørnstad og Håkon Abrahamsen Nilsen, og da trioen passerte A-sportens fotograf på Sandfallet var det Bjørnstad som ledet an. Men veteranen hadde lite å stille opp med da Henriksen slapp løs kjempekreftene på slutten.

– Løpsformen er bra, og da vi passerte Elevheimen på vei tilbake rykket jeg fra Per Erik og Håkon. Jeg følte meg ikke helt trygg, og så meg flere ganger tilbake. Men det viste seg jo at jeg hadde bra kontroll, sa en smilende Henriksen til Altaposten.

Han brukte 35 minutter og 40 sekunder på distansen.

– Det er det beste jeg har løpt i denne konkurransen, og er fornøyd med det. Jeg føler meg i skikkelig bra form for tiden. Det er moro å konkurrere, og det er viktig å støtte opp om gode tiltak som Spenstmila, fastslo den suverene vinneren.

Per Erik Bjørnstad ble for øvrig nummer to, mens Håkon Abrahamsen Nilsen endte på tredjeplass. Siril Pettersen Hammari vant dameklassen.

FORNØYDE: Deltakerne i barneløpet var var godt fornøyde med premiene. Foto: Karl Eirik Steffensen
VANT DAMEKLASSEN: Siril Pettersen Hammari. Foto: Karl Eirik Steffensen
SOLID INNSATS: Håkon Abrahamsen Nilsen endte på tredjeplass. Foto: SOLID INNSATS: Håkon Abrahamsen Nilsen endte på tredjeplass.