Etter å ha gått gradene fra puttefotball til kapteinsrolle for TIL 2, forlot Fundingsrud klubben i vinter. Han reiste til divisjonskollega Alta for å få førstelagsfotball på høyt nivå. Søndag er han høyaktuell for spill mot moderklubben for aller første gang, når Alta tar i mot TIL i Finnmarkshallen.

– Det blir utrolig spesielt å møte TIL her i Finnmarkshallen. Personlig har jeg gledet meg til denne kampen i lang tid, da TIL alltid vil bety noe spesielt for meg. Det er spillere jeg har tilbragt mye tid med i garderoben de siste årene, og det blir artig å måle muskler med de, sier 20-åringen.

Ingen kvaler

At han og lagkameratene i Alta kan stikke kjepper i hjulene for TILs opprykksjakt er ikke en problemstilling som plager unggutten før kampen.

– Vi har gitt TIL noen gavepakker med seier mot Ranheim og uavgjort mot Fredrikstad nå i det siste. Så om vi skal ta tre poeng fra dem på søndag sover jeg veldig godt med det. Så får vi heller slå Sandefjord borte, sier midtstopperen med et smil.

Samtidig legger han ikke skjul på at han håper gammelklubben lykkes med å ta seg tilbake til eliteserien i første forsøk.

– Jeg er blant de som mener TIL og Tromsø by hører hjemme i eliteserien. Det vil være positivt for hele Nord-Norge og det er mange spillere der jeg unner å få spille i eliteserien.

Stor fremgang

Selv håper Fundingsrud at Alta kan ta et nytt steg mot fornyet kontakt mot TIL. 20-åringen har etterhvert spilt seg inn på laget, og har spilt de siste seks kampene.

– Våren var en tøff tid for meg med lite spilletid. I det siste har det gått veldig bra og jeg får hele tiden gode tilbakemeldinger. Prestasjonene er stigende, så jeg er i god form og utvikler meg masse med tilliten, mener unggutten.

TIL-trener Steinar Nilsen gleder seg over utviklingen hans tidligere elev har hatt i Finnmark så langt.

– Vi har visst hele tiden at Jonas er fighter og han har slåss seg inn på laget det. Det er gledelig å se at han lykkes der, sier han.

Eliteserie-ambisjoner

Dersom fremgangen fortsetter utelukker ikke Nilsen at det kan bli aktuelt å se på muligheten for å hente midtstopperen tilbake til Alfheim.

– Så lenge utviklingen hans fortsetter så hadde ingenting vært hyggeligere enn at Jonas spilte i TIL igjen, sier TIL-treneren.

Selv er unggutten tydelig på ønsket om å spille på øverste nivå i Norge en dag.

– Jeg er glad i TIL og mange av menneskene i klubben og jeg har ganske klare ambisjoner om å spille eliteserie en gang. Om jeg håper det blir for TIL eller noen andre er vanskelig å svare på. Akkurat nå har jeg veldig fokus på utviklingen min, å hjelpe Alta til videre førstedivisjonsspill, og ikke minst på søndagens kamp, avslutter Jonas Høylo Fundingsrud.