Strømeng var en av tre norske skyttere som konkurrerte med flagget på brystet i nordisk mesterskap i Nordic trap denne helga. Den Karasjok-bosatte skytekongen, som fortsatt representerer Alta jeger og fiskerforening, skjøt jevnt og godt hele helga, men fikk litt problemer i finalen. Da holdt gullmedaljen å ryke. En knallsterk avslutning sørget imidlertid for en prestisjetung triumf i den danske hovedstaden.

– Jeg hadde full kontroll og begynte å slappe litt av. Det er farlig. Jeg bommet på fem av de ti første skuddene i finalen før jeg tok meg sammen. Det blåste mye, og forholdene var vanskelige. Heldigvis var jeg ikke den neste som hadde trøbbel i finalen, sier Roger Strømeng til Altaposten.

Han hadde fire treff mer enn nærmeste konkurrent foran finalen. Men med færrest treff av alle skytterne i finalen ble det en svært spennende avslutning.

– Det holdt akkurat, og det er alt som teller. Å klatre til topps på pallen var veldig artig, smiler Strømeng fornøyd, som også var en viktig bidragsyter da Norge tok laggull sammen med Pål Høines og Bent Døving i samme gren.

Ikke overraskende var det svensken Niklas Boo som ga Strømeng tøffest kamp om gullet i den individuelle konkurransen. Men med 143 treff i innledende skyting hadde skytteren fra Alta og Karasjok bra kontroll. Boo var nestbest med 139 treff. Ytterligere tre skyttere kvalifiserte seg til finalen. Som nevnt ble det jevnere enn Strømeng hadde håpet på, og 19 treff i finalen var svakest av alle. Heldigvis for nordmannen traff Boo "kun" 22 ganger slik at det ble norsk seier med knappest mulig margin.

– Niklas Boo er en svært merittert skytter som blant annet har vunnet Skandinavisk mesterskap. Det ble en jevn fight hele veien, og det var godt å stikke av med gullet. Det krevde mye mental styrke å ro det i land, fastslår Strømeng.

Det var flere grener som konkurrerte i København denne helga, så svært mange dyktige skyttere var på plass. Blant annet deltok flere OL-utøvere i grener som OL-trap og Skeet.

– Da jeg ble hentet til dopingtest gikk det opp for meg hvor stort og prestisjetungt dette mesterskapet er. Det skjer ikke så ofte, ler Strømeng.

RÅ SKYTING: Roger Strømeng leverte et kanonsterkt mesterskap. Foto: Privat