Kautokeinos fotballherrer banket Indrefjord 8-3 i serieåpninga hjemme på Baktevarre lørdag 10. mai. Først onsdag kveld, drøyt tre måneder senere, kunne hjemmepublikummet igjen juble for tre poeng. BULs andrelag holdt lenge stand mot Isak Ole Hættas mannskap, men to sene scoringer av innbytter Morten Ailu Hætta Hansen sørget for en etterlengtet seier på eget kunstgress.

– Det tok sin tid, og vi måtte gjøre noen endringer for at det skulle løsne. Vi fikk inn friske bein og litt andre spillertyper, og jeg er fornøyd med at vi scoret to ganger og holdt nullen. Det var på tide med en hjemmeseier igjen, sier en smilende Kautokeino-trener Isak Ole Hætta.

Bygger nytt lag

Kautokeinos fotballherrer har hatt en heller svak sesong i 4. divisjon, og sto oppført med 12 poeng på 12 kamper foran gårdagens hjemmekamp mot BUL 2. Nå er de oppe i 15 poeng, men har fortsatt fem poeng opp til Honningsvåg på femteplass. Trolig blir det en plass rundt midten av tabellen for Kautokeino i år, og det synes kaptein Mikkel Ole Eira er helt greit.

– Det har gått veldig opp og ned denne sesongen, så denne seieren smakte godt. Vi har ikke prestert godt nok i år, i hvert fall ikke på hjemmebane. Men for oss handler årets sesong først og fremst om å bygge opp et nytt lag. Vi har fått inn en god del guttespillere, og de har hatt en eventyrlig utvikling i år. Vi skal gi dem litt tid, så jeg tror nok at det går minst to år før vi er tilbake i 3. divisjon. Hvor vi ender på tabellen i år betyr ikke så mye, forteller Eira.

Vant fortjent

Gårsdagens 4. divisjonsoppgjør på Baktevarre var ingen brennhet forestilling, men hjemmelaget hadde de største sjansene og vant fortjent. Gjestenes målvakt leverte noen glimrende redninger og sørget for at det gikk over 70 minutter før Kautokeino fant veien til nettmaskene. Morten Ailu Hætta Hansen hadde bare vært på banen noen få minutter da Frank Ole Vars vant en duell på midten, satte fart fremover og leverte fra seg ballen på nydelig vis. Hætta Hansen takket for pasningen og banket ballen pent i mål til stor jubel fra de fremmøtte. Rett før slutt trygget samme mann seieren med sin andre scoring for dagen.

– Vi er ustabile i prestasjonene, men forsøker hele tiden å finne vår egen måte å spille på. Det synes guttene er moro. Så selv om det har vært en varierende sesong resultatmessig har spillerne hatt det artig. Vi legger et fundament for fremtiden og jobber systematisk for å bli bedre, og det er ingen tvil om at vi har mange gode fotballspillere her i Kautokeino. Det gjelder bare å gi dem en trygg og god arena som de kan utvikle seg videre på, fastslår Isak Ole Hætta.