Fotballdommer Mikkel Sara gikk mandag ut med krass kritikk av en del dommere som har gjestet Finnmarkshallen i år.

Han ba Norges fotballforbund om å slutte å sende «drittdommerne» nordover.

Alta IF-trener Rune Repvik medgir at Alta har følt seg snytt ved flere anledninger.

– Diskusjoner om dommerne er et minefelt å bevege seg ut på som trener, men det er klart at når det er så mange situasjoner, og man får så få straffespark, så har man en god sak, sier Repvik.

– Oppsiktsvekkende tall

I kampen mot Bærum søndag, mener Repvik at Alta skulle hatt straffe da John Andreas Eira ble revet ned i 1. omgang.

– Det er en del klare situasjoner som dommerne bør se. Og jeg må si at om tallene stemmer, med 19 situasjoner og tre straffespark for, så er det oppsiktsvekkende. Mikkel er jo gammel dommer selv, og han har gode poenger. Men hvilken betydning det har at dommerne reiser med samme fly som motspillerne, er vanskelig å svare på, fastholder Alta IF-treneren.

En del av straffesituasjonene kan du se her!

– Er du enig med Sara i det han sier om søndagens dommer?

– Dommeren mistet kontrollen over kampen, særlig i 1. omgang. Og det er en del situasjoner som kan diskuteres. Dersom Sara har rett i at målet er feilaktig annulert, så er det ikke bra, sier Repvik, som likevel vil understreke at man må selv gjøre jobben.

– Vi må utvikle oss, og se på det vi kan gjøre. Men det er klart at når alle avgjørelser går imot, så blir det frustrerende. Er det fordi vi er en liten klubb, at dommerne er redd for å være hjemmedommer? Det er ikke godt å si, men det føles tungt når så mye går imot oss, sier Alta-treneren.

Oppgitt over uthaling av tid

Han kan trekke frem flere konkrete situasjoner, som har blitt avgjørende.

– Borte mot Strømmen får for eksempel de et straffespark hvor forseelsen skjer utenfor 16 meteren. Det er for dårlig av dommeren og linjemannnen, og mål preger fotballkamper. Også mot Tromsdalen er det straffesituasjoner hvor vi ikke får straffe, som blir avgjørende for utfallet. Det er klart at i enkeltkamper har vi tapt poeng på at avgjørende situasjoner går mot oss. Selv om det helt klart er ting vi selv må forbedre, så er det et irritasjonsmoment når det går over så mange kamper. Man blir oppgitt fastholder Repvik.

Han har selv måttet sette tann for tunge på sidelinja.

– Det er klart at det er fortvilende for oss, og jeg har måttet bite meg i tunga for å ikke ta helt av. Men jeg må si at den største skuffelsen i Finnmarkshallen i år, er den massive uthalingen av tid. Det får ingen konsekvenser før få minutter før slutt, og da er det for sent. Dommerne burde gitt gult kort med en gang for å få en slutt på dette, fastholder Alta IF-treneren.