Amazon - BUL 4-1:

BULs fotballdamer klinket til med en råsterk 5-0-seier hjemme mot KIL/Hemne for en uke siden. Da var det Runa Lillegård som herjet med motstanderen. Det var imidlertid J16-landslagsspillerens siste kamp i blått og hvitt.

Lørdag var det Amazon Grimstad som sto på motsatt banehalvdel, og uten Lillegård ble oppgaven for tøff. Da lagene møttes på Coop-banen tidligere i år vant BUL 2-1 etter scoringer av Therese Vollan Kristensen og nevnte Runa Lillegård.

Det startet bra med BUL-scoring etter bare syv minutters spill. Guro Bell Pedersen fikk ballen etter flott forarbeid av Emmy Olsen og Johanne Bjørnå, og gjorde ingen feil foran kassa.

Dessverre skulle det ikke vare. Etter 27 minutters spill utliknet Kelsey Frances Hood til 1-1. To raske scoringer av Malene Oland Haugen etter 60 og 67 minutter snudde kampen fullstendig, og fire minutter før full tid fastsatte Marthe Mathea Bjornes Nærbø sluttresultatet til 4-1.

– Jeg synes vi startet kampen relativt bra. Vi produserte flere gode muligheter og gikk fortjent opp til 1-0. Etter målet slapp vi Amazon inn i kampen, og de utliknet på en dødball, forteller BUL-trener Odd Inge Johansen.

– I andre omgang gikk vi tilbake til 4-4-2, og igjen skapte vi gode sjanser. Men det manglet litt på presisjon og konsentrasjon i avslutningsøyeblikket. I stedet scoret Amazon to kjappe mål. Det var rått og brutalt, for de hadde ikke mange mulighetene utenom scoringene. Men det handler om å være konsentrert i begge boksene. Det var vi ikke i dag. Den eneste forskjellen på lagene var effektiviteten, fastslår Johansen.

BUL stilte med følgende lag (4-3-3):

Irene Pettersen - Martine Romsdal (Marie Kjellmann fra 83. min.), Ida Grubben, Ida Sønvisen Suhr, Oda Lillegård - Johanne Bjørnå, Benedicte Elise Dahl, Amanda Sørensen - Emmy Olsen (Kristine Hagen fra 82. min.), Guro Bell Pedersen, Eline Hegg