Torsdag var det klart for ytterligere fire Gothia cup-kamper med Alta-lag involvert. BULs jenter 18-lag møtte Qviding til dyst i 16-delsfinalen, og det ble et særdeles spennende oppgjør. BUL tok ledelsen etter seks minutter ved Anna Opgård etter målgivende pasning fra Eline Hegg, og styrte starten av første omgang. Etter hvert så det derimot ut til at BUL-jentene ble både varme og slitne, og Qviding overtok styringen av kampen. 18 minutter ut i omgangen fulgte ikke forsvarsspillerne godt nok med, og Qviding utligner dermed til 1-1 med en heading over keeper.

Live på Facebook

BUL sendte kampen direkte via sin Facebook-side, og der kunne undertegnede både se og høre trener Terje Falsen oppmuntre sine spillere til å gi alt. På det meste var det 84 personer inne på BULs live-link og fikk med seg oppgjøret og imponerende kommentering av Ulrikke Rye Josefsen direkte fra sidelinjen.

- Vi starter kampen bra og spiller godt, men er ikke kyniske nok. Hvis vi ikke klarer å spille oss opp må vi slå langt og løpe etter, så vi kan etablere oss inne på deres banehalvdel. Hvis dere ikke gir alt i denne kampen kommer dere til å angre. Ikke klag på varmen, få i dere drikke nok og gi absolutt alt. Vi vil ikke ha straffespark, dette må vi avgjøre før slutt, sa Falsen til spillerne sine i pausen.

Slitne BUL-spillere

I andre omgang fikk Eline Hegg en dytt i ryggen i det hun var på vei mot Qvidings mål, og dommeren pekte på krittmerket. Johanne Holsbø gikk selvsikket frem og satte den hardt i mål til venstre for keeper, og dermed var BUL igjen i ledelsen 2-1. Qviding overtok som i første omgang styringen av kampen etter BULs scoring, og BUL-spillere ble dermed løpende mye uten ball. Qviding satte inn både 2-2 og 2-3 før laget fra Bossekop våknet skikkelig og fikk satt inn et siste og skikkelig trykk før full tid. Lea Falsen ville ikke gi opp sluttspilldrømmen og sekunder før slutt sørget hun for at det stod 3-3 på dommerens blokk.

Keeperhelt Marita

Det var dermed duket for straffesparkonkurranse i Gothia cup, og fordi Qviding hadde fått en spiller utvist like før slutt måtte også BUL ta ut en spiller fra banen, slik at det ble like mange straffeskyttere igjen på midtbanen. BUL begynte i mål og keeper Marita slengte seg til venstre, hvor også ballen kom, men heldigvis for BUL gikk det første skuddet utenfor. Johanne Holsbø gikk så frem for å ta sin andre straffe for dagen og også denne satte hun sikkert i mål. Det måtte så sju andre straffespark til før det hele ble avgjort på Qvidings femte forsøk, hvor BUL-keeper Marita Matilassi slengte seg til riktig side og reddet straffesparket på mesterlig vis. BUL-jentene med trener Terje Falsen i spissen kunne dermed slippe jubelen løs et lite sekund før de så måtte starte med forberedelsene til 8-delsfinalen som skal spille torsdag klokken 14.20 mot Grand Bodø.

- Vi har vunnet en straffesparkkonkurranse. Det går faktisk, bare man øver nok, jublet Falsen på BULs Facebook-side.