Tverrelvdalen har trent bedre og har en stall med dobbel dekning i de fleste posisjoner. Trenerne Tom Helge Thomassen og Magne Medlie tror de kan hevde seg helt i toppen.

– Vi er nyopprykket, men har et jevnere lag enn det vi avsluttet med i fjor. Vi har fått tilgang av løpsvillige spillere, så er vi heldige, dyktige og får en god start så kan vi blande oss blant de fire beste, sier Medlie.

Thomassen svarer slik på spørsmålet om hvor viktig kampen med BUL og Alta 2 blir.

– Det er ikke det vi legger mest vekt på selv om det kan være en målsetting i seg selv, men jeg tror faktisk vi kan ende opp som beste Alta-lag i 3. divisjon. I hvert fall er vi nærmere de andre enn noen gang i løpet av de årene jeg har vært med, sier Thomassen.

Har x-faktor

– I år føler jeg at vi ikke står tilbake for de andre. Vi har bra treningskultur, like stor tropp som de andre, like store talenter og dobbel dekning på de aller fleste plassene. Vi har x-faktor i begge ender med Joachim Fossmo, Steffen Strifeldt, Andreas Kalseth som kan ta stopperplassene. Og framme på banen har vi spesielt Stein Arne Mannsverk og Daniel Reginiussen som kan avgjøre kamper alene, sier Thomassen som legger til at klubben de siste sesongene har vært gjennom et generasjonsskifte.

Ok med jobbfravær

Flere 3.-divisjonsklubber har vanskelig for å godta en krevende individuell tilrettelegging. I Tverrelvdalen tar de imot alle.

– Vi har tre-fire spillere som jobber borte og som vil ha en del fravær fra treningene, men dette er ting som er avklart på forhånd. Eksempelvis Mats Jørgen Masvik, som kanskje er divisjonens beste i sin rolle, kunne ikke spilt fotball om vi ikke godtok treningsfravær på grunn av at han jobber borte, sier Thomassen før han avslutter.

– Et annet mål for sesongen er å ikke ramle i staver slik vi gjorde sist vi var i 3. divisjon. Alle må stå fram når det blir tett og ikke minst utover høsten uavhengig av hvordan resultatene har vært.

TIL startet sesongen med hjemmekamp i Finnmarkshallen mot Skarp i 3. divisjon Troms og Finnmark lørdag klokken 15.